7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Zabıta internet kafeleri denetledi

Kent merkezinde faaliyet gösteren internet kafelerin zabıta ekipleri tarafından denetlendiği bildirildi.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, daha önce ekmek fırınları, kahvehane, hamam, kafeterya ve gıda üretim yerlerini denetleyen zabıta ekiplerinin bu kez internet kafeleri denetledikleri bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, internet, toplumların bilgiye hızlı ulaşmasında ve bilgi üretkenliğinde önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde önemli bir fonksiyonu yerine getirdiği belirtilerek, "Özellikle çocuk ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği internet salonlarında; şiddet, terör, kumar, alkol, uyuşturucu, pornografi ve kötü alışkanlıkları özendiren sitelere erişimi engelleyen filtre yazılımlarının kullanımı ve denetimi yetersiz kalıyor. Bu olumsuz durum, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde bedeni ve ruhi gelişimini tehdit etmekte, toplumsal ve ahlaki değerleri yıpratmasına neden oluyor. Zabıta ekipleri bu çerçevede, kontrolsüz internet kullanımının olumsuz etkilerinden çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak amacıyla, bu yerlerin mevzuat hükümlerine uygun çalışıp çalışmadığının, fiziki ve sağlık şartlarının uygun olup olmadığının, filtreleme programlarının sürekli güncellenip güncellenmediğinin kontrolü amacıyla internet kafelerde denetimler başlattı. Denetimlerde, ilk etapta merkezde bulunan internet salonları kontrol edildi" denildi.

Açıklamada, Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetim ekiplerince sürdürülen çalışmaların kenar semtlere doğru genişletileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?