4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Zabıtalardan sessiz eylem

İlk kez eylem yapan zabıtalar, yıpranma payları ile bazı haklarının ellerinden alınmamasını sessiz bir eylem yaparak, protesto etti.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel idare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) üyesi bir grup zabıta, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Selçuk Çay Bahçesi önünde toplandı. Ellerine pankart ve dövizler alan zabıtalar adına basın açıklaması okuyan Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısında tarafların görüşlerine kulak tıkandığını belirtti.

Anayasa'nın 10. maddesindeki hükümlere bu çıkarılacak tasarının aykırılık içerdiğini, kamu çalışanları arasında eşitsizliğin oluştuğunu ve ayrıma sebebiyet verdiğini belirten Pakoğlu, "Bizler zabıta çalışanları olarak öncelikle hükümetin Kamu İşveren Kurulu aracılığı ile 2006 yılında imzalamış olduğu ancak sahip çıkmadığı mutabakat metnine sayın milletvekillerimizin sahip çıkmasını, TBMM ihtisas komisyonlarının tasarıya zabıtalar açısından iyi irdelemesini ve ilgili maddede gerekli düzenlemeleri yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Zabıta görevlilerinin riskli görev yaptıklarını ve günün her saatinde görevlerinin başında olma zorunluluklarının olduğunu kaydeden Pakoğlu, "Zabıtaya yıpranma payı içermeyen 5510 sayılı kanun tasarısı anayasaya aykırıdır. Hükümet 2006 yılı mutabakat metninde söz vermiştir. Sözünü tutmasını bekliyoruz. Devletin adına canını ortaya koyan zabıta memurlarına sahip çıkılmalıdır. Tasarı bu haliyle yasalaşırsa, zabıta memurları demokratik haklarını kullanacak ve Türkiye eylemlere sahne olacak" dedi.Kanun tasarısını protesto için yapılan eylemde hiçbir sloganın atılmadığı dikkatlerden kaçmazken, basın açıklamasının ardından PTT Başmüdürlüğüne giden Pakoğlu ve beraberindeki zabıtalar, okunan basın açıklaması metnini Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ile Sivaslı milletvekillerine faks çektiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?