6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

18 tarım danışmanına bilgisayar desteği

Sivas'ta hizmet veren 18 tarım danışmanına, 'Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesi' kapsamında düzenlenen törenle masa üstü bilgisayar verildi. Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen bilgisayar dağıtım törende konuşan Tarım İl Müdür Vekili Selim Karahan, 2004 yılında hizmet vermeye başlayan tarım danışmanlarının, kırsal alanda yeni tarım teknikleri ve teknoloji kullanımını yaygınlaştırmada, önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Karahan, 'Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesi' gereği Sivas'ta görev yapan 4 veteriner hekim ile 14 ziraat mühendisi olmak üzere toplam 18 tarım danışmanına masa üstü bilgisayarlar verileceğini ifade etti. Karahan, "Burada sadece basit bir bilgisayar dağıtım töreni yapmıyoruz. Bizim çiftçilerimizin aklı gözündedir, görmeyince inanmıyor. Son yıllarda akılcı planlarla hareket etmek zorunda kaldık. Özellikle hayvan ıslahı ve suni tohumlamanın özelleştirme sağlanmış, bu sayede tüm köylerimize hizmet verebilmemiz mümkün olabilmiştir. Tarım danışmanları özelleştirmede Türkiye'nin bir modelidir. Devlet ve kurum olarak hedefimiz bundan böyle bir yol haritası oluşturmak, bunun için gerekli olan plan ve projeleri hazırlamaktır. Küçük bir bakkalın bile defter tutmak zorunluluğu vardır ve aynı zamanda birde mali müşavir gerektirir. Türkiye'de nüfusun yüzde 46'sını barındıran tarım kesiminin neden danışmanı olmasın" dedi.

Karahan, bundan böyle tarım danışmanlarına gerekli donanımlar konusunda daha çok ilgi ve destek sağlanacağını ve hizmette Türk çiftçilerine daha fazla aktarımların yapılması gerektiğini vurguladı. Sivas Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ataman ise bu danışmanların her köyde bir tane bulunması için gereğinin yapılmasını istediklerini söyledi.
Yıldız Beldesi Tarım Danışmanı Durmuş Kalem ise konuşmasında tarım danışmanlarının zor işler üstlendiğine dikkat çekerek, "Yapılan bu hizmetin bizlere çok faydalı olacağına inanıyorum. Bizler tarımı bulunduğumuz yerlerde en iyi şekilde temsil etmek için özveriyle çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Bin Köye Bin Tarım Danışmanı Projesi'nin tanıtım filmi izlendikten sonra tarım danışmanlarına bilgisayarları teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 10:16:45
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?