4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Sivas'a kayak tesisi

Türkiye'de kış sporlarının en iyi yapılabilecek zemini bulunan Yıldız Dağı'na giden Vali Hasan Canpolat, spor ve sosyal tesislerin yapılması düşünülen bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemelerde bulunmak üzere Yıldız Dağı'nın altında bulunan Yakupoğlun Beldesine gelen Vali Hasan Canpolat, burada belediye başkanı Ahmet Aktaş ve köylüler tarafından karşılandı. Bir kız çocuğunun Vali Canpolat'ı 1 haftalık kuzu hediye etmesinden sonra Vali Canpolat ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mustafa Doğan, Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar ile Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Coşkun Büyükdere ile birlikte Yıldız Dağı zirvesine çıktı.

Burada incelemeler yapan Vali Hasan Canpolat, Sivas'ın her yönden gelişmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Kış sporları ve turizminin de geliştirilmesi için buraya bir spor tesisi ve sosyal tesisler kurmayı planladıklarını kaydeden Vali Canpolat, "Sivas soğuk havası ve uzun süre kalkmayan kar ile meşhur bir kentimizdir. Bunu fırsata çevirmemiz gerekiyor. Onun için bu bölgeye çok yönlü spor ve sosyal tesisi kurmayı planlıyoruz" dedi.

Çalışmaların hemen başlatılmasını ve projenin ihaleye çıkarılmasını isteyen Vali Canpolat, "Burası Sivas merkeze 58 kilometre uzaklıkta bir mevkii. Tesisler yapıldığında ulaşım konusunu da çözmemiz gerekir. İnsanların buraya daha rahat ulaşabilmeleri için Havaalanından buraya 30 kilometrelik mesafeye yeni yol da yapılması gerekir" diye konuştu. Vali Canpolat, burasının sadece kış spor merkezi olmayacağını da dile getirerek, "Yaz mevsimlerinde başta yamaç paraşütü ve doğa sporları da yapılabilir. Biz projemizde bunların da olmasını istiyoruz. Ayrıca buranın spor turizm cenneti olması için çalışacağız. Çalışmalar sırasında bu bölgenin jeotermal kaynaklarını da kullanarak, burayı yaz-kış cazip bir merkez haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar ile Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Coşkun Büyükdere ise, Yıldız Dağı eteklerinin özellikle kış sporları için bulunmaz bir bölge olduğunu ifade ederek, "Burada kış mevsiminde tesisler kurulduğunda aynı anda birçok pistte kar disiplini, kuzey disiplin, snow board ve yürüyüş kayak tiplerini yapılabilecek. Kar kalitesi çok güzel ve kayak yapmaya çok uygun. Çığ olayı yok. Palandöken'de her an var. Burası magmatik kayalar var. Onların hepsi çığ olayını engelliyor. Bu büyük avantaj. Yamaçlar eğimi azaltıyor. İnsanların da kaybolma tehlikesi yok. Pistin uzunluğu ise 3 bin 500 metre kadar bir uzunluğu bulunuyor" dedi.
Yapılan konuşma sonrasında Sivil Savunma İl Müdürü Peksever Müderrisoğlu, Müdür Yardımcısı Nazif Ekici ile sivil savunma görevlileri, kaşak yaptı. Bu arada kar motoru ile kısa bir tur atan Vali Hasan Canpolat, kayak takımlarını giyinerek, gazetecilere poz verdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 20:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?