2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

İsmail Gülle

Sivaslı işadamı İsmail Gülle ile Vali Hasan Canpolat arasında, işadamı tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli lise için protokol imzalandı.


Valilik’teki imza töreninde konuşan Vali Canpolat, ildeki okulları yetersiz bulduğunu ifade ederek, "Okullar sadece dersliklerden ibaret değildir. İlim ve irfan yuvası olan bu yerlerin tam teşekküllü olması gerekir. Yapılacak bu lise, eski liselerden farklı olacak. Sosyal etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir okul olacaktır. Bu yıl yapımına başlanılacak okul, gelecek yıl 4 Eylül kutlamalarında eğitim ve öğretime açılacaktır" dedi.


Hayırsever işadamı İsmail Gülle ise konuşmasında, işadamlarının eğitime destek olması gerektiğini ifade ederek, "Sivas’ta doğdum ve eğitimimi memleketimde aldım. Şartlar nedeniyle Sivas’tan uzaklaştım. Şimdi ise Sivaslı olduğumu inkar edemem. Türkiye’nin en önemli eksikliklerinden biri eğitimdir. Eğitimin aksadığı bir ülkede ekonomi de aksar. Onun için memleketime okul yaptırma kararı aldım. Yaptıracağım okul 12 derslikten oluşuyor. Okula benim bu günlere gelmemde en büyük yardımcım olan babamın adını vereceğim" diye konuştu. Yapılan konuşmalar sonrasında Vali Hasan Canpolat ile işadamı İsmail Gülle arasında protokol imzalandı.
Gelecek yıl eğitime açılacak olan okulun yerinin ileriki günlerde belli olacağı öğrenildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar