3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sevim Özduman

Sivas’ın Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisine hayırsever bir vatandaşın ve Vakıflar Bankası’nın desteği ile yaptırılan ilköğretim okulu törenle hizmete açıldı.

Vali Lütfullah Bilgin, Rektör Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, üniversite öğretim görevlileri ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşma yapan hayırsever vatandaş Sevim Özduman, okulda öğrenim gören öğrencilerden çok çalışmalarını ve ülkeye faydalı birer insan olmalarını istedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bu yana eğitime büyük destek verdiğini belirten Vali Bilgin ise hayırsever vatandaş Sevim Özduman’ın bu örnek davranışının diğer hayırseverleri de harekete geçireceğini ifade ederek teşekkür etti.

Törende son konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Ferit Koçoğlu eğitim sistemini eleştirerek, "Bugün ülkemizde öğrencilerimiz yarış atı gibi yetiştirilmektedir. Ülkemizde ezberci eğitim modeli vardır. Biran önce bu modelden vazgeçilmesi gerekir. Çünkü bu yöntemle eğitim ve öğretim yapılamaz. Üniversite sınavlarının yarattığı bir rekabet vardır. Bu rekabet yüzünden bütün okullarımız ezberci eğitim modeli tercih etmektedirler. Öğrencilerimizin yarış atı gibi yetiştirilmeledir yanlıştır" dedi.

Daha sonra 100 bin dolar maddi katkı sağlayarak Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Mahir Sevim Özduman İlköğretim Okulu’nun tamamlanmasına destekçi olan hayırsevere teşekkür plaketini veren Rektör Koçoğlu Sevim Özduman’ın elini öptü. Okulun açılışını yapan Vali Lütfullah Bilgin ise okulu gezerek bilgi aldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar