2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Başkandan anlamlı yardım

Sivas'ın Suşehri İlçesi Belediye Başkanı Şaban Coşkun, özürlü bir vatandaşa akülü araç hediye etti.

İlçeye bağlı Asap Köyü'nde oturan Harun Yücel isimli yürüme engelli vatandaşı ziyaret eden Başkan Coşkun, Yücel'den bilgiler aldı. 2000 yılında Giresun'dan Suşehri İlçesi'ne gelirken, Şebinkarahisar İlçesi'ne bağlı Yedikardeşler Köyü yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonrası sakatlandığını ve yürüme engelli olduğunu söyleyen Yücel, yaşamayı çok sevdiğini ancak tekerlekli sandalye ile her yere gidemediğini söyledi.

Bunun üzerine köyden ayrıldıktan sonra bir akülü özürlü aracı alan Başkan Coşkun, tekrar köye giderek, Yücel'i ziyaret etti. Burada Yücel'e yeni arabayı hediye eden Başkan Coşkun, belediye olarak her zaman özürlü vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Coşkun, "Onların meselelerini bildiğimiz için elimizdeki imkanlar doğrultusunda her türlü eksiklerini karşılamaya çalışıyoruz. Harun Yücel isimli vatandaşımızın tekerlekli sandalyede zor şartlarda hayatını sürdürdüğünü biliyorduk. Şimdi kendisine son sistem akü ile çalışan otomatik kontrollü özürlü aracı aldık. Artık her istediği yere kolaylıkla gidebilecek ve hayatını daha güzel devam ettirecek" dedi.

Harun Yücel de Başkan Coşkun'a teşekkür ederek, kendisinin kullanmayacağı tekerlekli sandalyeyi başka bir özürlüye hediye edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 18:44:16
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necmettin Gençkurt IP: 81.213.230.xxx Tarih : 20.08.2005 11:45:32
Sevgili başkanımız Şaban bey e çok teşekkür ederim .Sakatlarımıza dahada yardımlar yapılmasını onların yaşadığı ortamların düzenlenmesini isterdik.Mesela Harun Yücel lerin köyleri başkanımızın getirdiği aracın rahat yürüyebilmesi icin en azından yaya yolu olarak asfaltlansa sakatlar daha rahat ve huzurlu olacaklardr.Sevgili başkanımız Şaban beye de o yakışıdı.Tabi önemli olan araçtı başkanımıza çook teşekkürler.