23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Bebek Dostu' uygulaması

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni bir uygulama ela bazı kriterleri yerine getiren 2'si ilçe olmak üzere toplam 7 sağlık ocağına 'Bebek Dostu Sağlık Ocağı' unvanının verileceği bildirildi. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bebek dostu sağlık ocağı uygulaması yapıldığı, uygulamalarda belirtilen standartlara uyan sağlık ocaklarının belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, standartları yerine getiren sağlık ocaklarına' 'Bebek Dostu' unvanı verileceği biletilirken, "Bu amaçla sağlık ocaklarında yapılan incelemede standartları yerine getiren Sivas'ın Zara ve Yıldızeli İlçeleri'ndeki merkez sağlık ocakları ile kent merkezindeki mahallelerde faaliyet gösteren Alibaba, Aydoğan, Emek, Esentepe ve Mimarsinan Sağlık Ocakları, 'Bebek Dostu' unvanını almıştır" denildi.

'Bebek Dostu Sağlık Ocağı' unvanını alan 7 sağlık ocağına ise belge ve plaketlerinin yarın düzenlenecek törenle verileceği belirtilen açıklamada, ödül ve unvan alacak sağlık ocaklarının diğer sağlık ocaklarına örnek olması gerektiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 12:25:10
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?