16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Validen okul ziyareti

Sivas Valisi Hasan Canpolat, bazı incelemelerde bulunmak üzere gittiği Yıldızeli İlçesi'ndeki okulları incelemeler yaparak, öğrencilere kitap hediye etti.

Yıldızeli Kaymakamı Fatih Geyim, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Agah Dolay, İl Genel Meclis Başkanı Ziya Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mustafa Doğan ve bazı meclis üyeleri ile beraber Yıldızeli İlçesi'ne giden Vali Hasan Canpolat, yapımına devam edilen 200 öğrenci kapasiteli Orta Öğrenim Öğrenci Yurdu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Gençlik ve Kültür Merkezi, 16 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu ve 24 derslikli İMKB İlköğretim Okulu inşaatlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Yıldızeli Pamukpınar YİBO'yu ziyaret ederek burada okuyan çocuklarla iftarlarını açan Vali Hasan Canpolat, çocuklara kitap hediye ettikten sonra bir açıklama yaptı.

Vali Hasan Canpolat, eğitimin alt yapısını hazırlamak görevinin kendilerine ait olduğunu, bu konuda yapılması gereken çalışmaların hızlı bir şekilde yerine getirildiğini belirterek, "Kurulduğu 1942 yılından itibaren Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve şimdi de Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak eğitim ve öğretim hizmeti veren, bugüne kadar her meslekten çok sayıda başarılı insanlar yetiştiren Pamukpınar'ın Yıldızeli ve Sivas için önemli bir yeri vardır. Buranın geçmiş tarihindeki gibi tekrar iyi bir eğitim yuvası olması için gerekli çalışmaların başlatılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 17:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?