3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Otelin olmadığı yerde turizm olmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ne kadar güzel deniziniz, ne kadar güzel antik yerleriniz olursa olsun, yol ve konaklamak için oteliniz yoksa orada turizmin olmayacağını söyledi. 

Yozgat Belediyesi tarafından yenilenen Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Meydanı, Lise Caddesi ve Çeşme açılışı ile Sarıkaya İlçe Belediyesi tarafından yapılacak olan Sarıkaya Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi'nin temel atma törenine katılmak için Yozgat'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilk olarak Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

 Bakan Koç burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerine yeni temeller atmaktan ziyade atılan temelleri hizmete açtıklarını söyledi. 1970'li yıllardan beri bekleyen temellerin olduğuna dikkat çeken Bakan Koç, "Biz bilinçsizce temel atmak yerine, temelleri bitirmek istiyoruz. 2006 yılında Yozgat'a 3 milyon YTL'ye yakın yatırım yapmışız. Temeli 1991 yılında atılan Yerköy Kültür Merkezi'nin parasını gönderip ihalesini yapacağız. Yozgat Kazankaya kanyonunun turizme kazandırılması konusunda çalışma yapacağız. Ayrıca Yozgat şehir merkezindeki cephaneliğin olduğu bölgeye bir kültür merkezi temeli atmak istiyoruz" dedi.
Turizm için olmazsa olmaz iki şeyin gerektiğini ifade eden Bakan Koç, "İstediğiniz kadar deniziniz, sahiliniz, görülecek tarihi alanlarınız olsun, yol ve konaklama tesisiniz olmazsa turizm olmaz. Yol meselesini duble yollarla çözmek üzereyiz ancak bu da yetmez. Havaalanı yapılması gerekir. Yozgat'ta termal konusunda büyük bir destinasyon yapacağız. Buranın yatırımcısının otel meselesini çözmesi lazım. Otelsiz ve yolsuz turizm olmaz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuuba ilkay IP: 81.215.108.xxx Tarih : 13.03.2007 18:51:33
doğru söylüyorsunuz sayın bakanım,bu bizim değil sizin ayıp'ınız senelrce bizi her türlü yatırımdan mahrum bıraktınız artık yeter! öncelikle HAVALİMANI istiyoruz teşekkürler.