18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitimde başarılı dönem

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay,  geçen eğitim yılında Yozgat eğitim başarısının yükseltilmesi için başlatılan çalışmaların bu yıl artırılarak devam edeceğini kaydetti.

Tek hedeflerinin Yozgat'taki öğrencilerin eğitim başarısını yükseltmek olduğunu vurgulayan Gülay, "İlin eğitim başarısını yükseltmek için öğretmen açıklarını, öğretmen ve öğrencilerimize iyi bir fiziki mekan hazırlamak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yozgat'ta eğitim konusunda maalesef geçmiş yıllardan ileriye gelen alt yapı eksikliğinin bulunduğunu ifade eden Gülay, "Bizden çok küçük illerde Anadolu liselerinin bizim 5 - 10 katımız olduğunu gördük. Biz bu açığımızı süper liselerin kapatılması orta öğretim okullarının 4 yıla çıkartılması doğrultusunda illerde bir takım yeni Anadolu liseleri açılma gereği doğmuştu. Bizde bunu değerlendirerek Çayıralan, Sarıkaya, Şefaatli, Yerköy ve Yozgat merkeze 5 Anadolu Lisesi açtık ve bu yıl Anadolu Liselerimize bin 400 kontenjan verilmiş oldu. Ayrıca bu eğitim döneminde okullarımıza il genelinde 124 derslik ilave ederek, okullarımızın fiziki durumun iyileştirdik" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 13:52:31
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 11:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?