18
Haziran
2024
Salı
EĞİTİM

Anadolu Lisesi eğitime hazır

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, birkaç hafta içinde hizmete açılacak Sorgun Anadolu Lisesi binasında incelemelerde bulundu. Vali Sözer, Anadolu Lisesi'nin Sorgun'un eğitiminde başarı çıtasını en üst seviyelere çıkartacağını söyledi. Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Ertan Altınoluk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Bayındırlık İl Müdürü İsmail Hakkı Doğan ile birlikte Sorgun Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Sözer, Sorgun Anadolu Lisesi'nin Ticaret Lisesi bünyesinde hizmet verdiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl bu okulumuzun temelini attık. 5 katlı olan okulumuz 720 öğrenci kapasitelidir. Okulumuz çok modern şekilde yapılmaktadır. İçinde bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuarı, kütüphanesi ve toplantı salonu bulunmaktadır. Bugün 390 Anadolu Lisesi öğrencisinin Ticaret Lisesi binasında eğitimini sürdürmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu öğrencilerimiz yeni binalarında modern bir okulda eğitimlerini sürdüreceklerdir" dedi.


Anadolu liselerinin eğitimde çok önemli okullar olduğunu ifade eden Sözer, "Yozgat'ta eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Bunlardan biri ilçelerimize açılan Anadolu liseleridir. İnşallah Sorgun Anadolu Lisesi, Sorgun eğitiminin yükselmesine büyük katkı sağlayacaktır. Okulumuzun ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 14:14:42
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.104.190.xxx Tarih : 14.04.2006 18:45:59
Bu tür yatırımların Yozgata gelmesi umut verici il sırlamasında 66 ıncı olan sehrımız bunların daha ıyısdıne layık ayrıca meb Yozgattan bır talebim olacak bır komısyon olusturup Yozgatlı işadamlarını yatırımcıları hayır severleri bulun ve Yozgata getirin bunu tüm iller uyguluyor neden bız de yapmayalım..