23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitime hayırsever desteği

Sorgun'a bağlı Kayakışla köyüne, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okulu törenle açıldı. Kayakışla İlköğretim Okulu'nun açılış törenine, Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili İlyas Arslan, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırsever vatandaş Burhan Yazar, köy halkı ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan hayırsever vatandaş Burhan Yazar, kendi doğduğu köye bir okul yaptırmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yazar, "Okulumuz Kayakışla köyüne hayırlı olsun" dedi. Yozgat Valisi Gökhan Sözer de geçtiğimiz yıllarda Kayakışla köyündeki çocukların, durumu hiçte iyi olmayan bir binada eğitim görmeye çalıştığını hatırlattı. Vali Sözer, okul ihtiyacını gören Kayakışla köylülerinin buraya bir okul yapmak isteğini fakat bunu hayata geçirecek bir hayırsevere, bir koordinatöre ihtiyaç duyulduğunu, bunu da aynı köyden Burhan Yazar'ın yaptığını ifade etti.

Hayırseverliğin çok zengin olmakla, çok para sahibi olmakla olmadığını ifade eden Vali Sözer, "Elbette bu bir gönül işidir, istek işidir. İşte Burhan Yazar çok parası olduğu, çok zengin olduğu için değil, bunu bildiği, becerdiği için bu okulun yapılmasını sağlayarak, bu köye ve Türk Milli Eğitimi'ne 8 derslikli bu okulu kazandırmıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yozgat Valisi Gökhan Sözer, hayırsever vatandaş Burhan Yazar'a teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 10:02:54
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 10:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.104.190.xxx Tarih : 14.04.2006 18:48:32
Bu tür hayırseverlerimizi bulup alnından öpmek lazım ilimizin kanayan yarasına şu zengin paralı işadamlarımızda el atsa ne olur bu dunyanın malı burda kalıyor bunun bılıncınde olun gelın sızde koyunuze bır okul yaptırın.Hersey para değil bunun manevı yonu de var yazık bu memleketımın ınsanına bızım de yasamaya ıyı mutlu ve sosyal platforma hakkımız yok mu? Sayın valim lutfen bu konuda işadamlarımıza fax çekin yozgat adını onlara aşılayın belki faydası olur..