18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Yeni binaya taşındılar

Uzun yıllardan beri Sorgun Ticaret Meslek Lisesi’ nde eğitim-öğretim çalışmalarını sürdüren ve 2002 yılında yapımına başlanan Sorgun Anadolu Lisesi , yeni ve modern binasında eğitim -öğretime başladı.

Bu konuda yazılı bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “24 derslikli yeni okul binasının öğrencilerin hemen bütün gereksinimlerini karşılayacak donanımda olduğunu, bir kısım ihtiyaçların İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir kısmının da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığını belirtti ve “Anadolu Lisemizin 120 olan öğrenci kontenjanı, 180 e çıkarılmıştır. Oldukça modern bir donanıma sahip olan bu okulumuzda fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve lisan olmak üzere 5 adet laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca bir adet coğrafya sınıfı, bir adet müzik sınıfı, bir kütüphane ve bir de spor salonu bulunmaktadır” dedi.

Okulun elektrik tesisatına çok hassas bir alarm takıldığını, bunun güvenlik açısından çok önemli artılarının bulunduğunu da belirten Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Elektrik tesisatına takılan alarm sistemi oldukça hassas bir özelliğe sahip. İdare odaları hariç, okulun herhangi bir odasında en ufak bir sigara veya başka bir duman olması durumunda derhal devreye giriyor ve yetkilileri uyarıyor. Dumanın, hangi odadan geldiği ise santral odasından saptanabiliyor. Yine okuldaki jeneratör sistemi de elektrik kesintisini takiben 10 saniye içerisinde devreye giriyor.”

Okulun kısa sürede eğitim -öğretime açılmasında Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’ in önemli katkılarının da bulunduğunu belirten Yusuf Yazıcı sözlerini şöyle tamamladı:
“Okulumuzun çevre yollarının ve kanalizasyonunun bu kadar kısa sürede yapılması Belediye Başkanımızın şahsi gayretleriyle gerçekleşmiştir. Ayrıca binaya konulan 120 tonluk su deposu da bu okulumuzda her hangi bir su sıkıntısının yaşanmasının önüne geçmiştir. Bu nedenle Belediye Başkanımız sayın Ahmet Şimşek’ e teşekkürlerimi sunuyorum.”
Okulun ve eğitim öğretime açılmasından duyduğu memnunluğu dile getiren Okul Müdür Nazmi Yüksel’ de duygularını :

“Yıllardır çok zor şartlar altında eğitim ve öğretimi sürdürmeye çalıştık. Şu an kendi binamıza taşınmanın mutluluğu içindeyiz. Bu nedenle başta Sayın Valimiz Gökhan Sözer, İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı ve Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye ifade etti.

SORGUN POSTASI
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?