14
Haziran
2024
Cuma
YAŞAM

Çocuklar erkekliğe adım attı

Yozgat'ın Sorgun Belediyesi, 400 çocuğu sünnet ettirdi.

Sorgun Belediye Salonu'ndaki şölene, Vali Gökhan Sözer, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Metin Eroğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Sünnet şöleninde bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bu yıl 5.'si düzenlenen şölende 400 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığını belirtti. Şimşek, "Belediye olarak biz bu yıl 300 çocuğumuzu sünnet ettirmek istemiştik; ancak taleplerin yüksek olmasından dolayı sayıyı 400'e çıkardık. İnşallah gelecek yıl bu sayıyı daha da yukarılara çekeceğiz" dedi.

Başkan Şimşek, belediyelerin görevlerinin sadece yol, su, temizlik olmadığını, bunun yanında halka sosyal ve kültürel anlamda da katkı sağlaması gerektiğini ifade etti. Şimşek, "Yapılan bu şölenimiz de onlardan biridir. Sanatçılarımız akşamları verilen konserler veriyor, oyuncularımız tiyatro gösterileriyle halkımıza keyifli saatler geçirtiyor. Belediye olarak biz de vatandaşlarımızı kaynaştırma noktasındaki amacımıza ulaşmış olduk" diye konuştu.

Ardından söz alan Yozgat Valisi Gökhan Sözer ise, Sorgun Belediyesi'nin sünnet şölenlerini geleneksel hale getirdiğini hatırlatarak, "Sünnet, Türk toplumunda ve Müslüman geleneğinde önemli yeri olan bir hadisedir. Hem ailelerin hem toplumun çok önem verdiği bir husustur. Çocuklarımız sünnet programında erkekliğe adım atarlar. Bugün 400 çocuğumuz sünnet edilmektedir. Sosyal ve ekonomik anlamda da önemli bir katkıdır. Bu şölenin çocuklarımıza, Sorgun halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan misafirler, sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 10:44:42
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 10:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?