17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kaçak kurban satışına takip

İlçe Tarım Müdürlüğü ,kaçak kurban kesim  ve  naklini önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Kulak küpesi  ve  “Menşe-i Şahadetnamesi “ bulunmayan kurbanlıkların satış ve nakline izin verilmiyor.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada   “Bu konuda denetimlerimizi sıklaştırdık.  Üreticilerimiz  “ Menşe-i Şahadetnamesi”  ve damga pulu ile birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü’ müze  başvuruda bulunacaklar. Çalışma saatleri içinde dairemiz veteriner hekimlerinin verecekleri sağlık raporlarını  almalarından sonra   kurbanların nakli  için 2-3 günlük  yol izni verilecek,  bu durum aynı anda internet üzerinden bütün bölgelere bildirilecek. İlçe  Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa yapılacak bu uygulamada, aranan şartları yerine getirmemiş olan üreticilerin hayvanlarının nakline  kesinlikle izin verilmeyecek. Hayvan ticaretiyle uğraşan  kişi ve üreticilerin mağdur olmamaları için  bu hususları yerine getirmeleri  gerekmektedir” dendi.

 

DAMIZLIK  KOYUNLAR GELİYOR

 

Tarım Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Fonu’ nun ortaklaşa yürüttüğü “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında Eymir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne önceden saptanan  50  aileye verilmek üzere tahsis edilen   25 koyun ve bir adet koç  olmak üzere  toplam   1300 adet   damızlık küçük baş hayvanın, önümüzdeki günlerde geleceği ve  dağıtılacağı bildirildi.

 

Ayrıca üreticilere  koyun yetiştiriciliği  konusunda  İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları tarafından   üreticilere  kurs verildiği de öğrenildi.

 

DOLUZEDELERE YARDIM DEVAM EDİYOR

 

Geçtiğimiz yaz aylarında meydana gelen dolu afetinde zarar gören vatandaşlara çeşitli yardımlar yapıldığını da belirten  bir İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi , “Ekim döneminde bu afetten zarar gören 1253 vatandaşımıza bin tonu aşkın sertifikalı tohum yardımı yaptık. 2090 Sayılı Kanun gereği  274 afetzedeye verilmek üzere tahsis edilen  75 milyar nakdi yardımın dağıtımı halen Sorgun Ziraat Bankası’ nda sürmektedir” dedi.

 

Şahin Özmen- Sorgun Postası
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 17:30:07
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 17:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?