23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hastaneden yeni atılımlar

Ankara -Dedeman Oteli’ nde yapılan törenle Yozgat’ ın “Bebek Dostu Hastanesi” seçilen Sorgun Devlet Hastanesi, yeni atılımlara da hazırlanıyor.

Bu konuda “Basını Bilgilendirme Toplantısı” yapan Sorgun Devlet Hastanesi Baştabibi Şevket Bağcı geleceğe yönelik düşünceleriyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Şevket Bağcı 22 ilin valisinin katıldığı Ankara Dedeman Otel’ de ki toplantıya Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, Kadın Hastalıkları Uzmanı Önder Koç, Sorgun Devlet Hastanesi hemşirelerinden Hilal Demir ve Ayşegül ili birlikte katıldıklarını, burada kendilerine “Bebek Dostu Hastanesi” olmalarından dolayı plaket verildiğini söyledi.

Bağcı, Bebek Dostu Hastaneleri’ sıfatının özellikle anne sütünü teşvik eden ve bu konuda yoğun çalışmalarda bulunan hastanelere verildiğini belirterek: “Önceki ay Sağlık Bakanlığı’ tarafından Sorgun’ a gönderilen 2 uzman, hastanemizde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hazırladıkları raporları Sağlık Bakanlığı’ na sundular. Bu rapor doğrultusunda hastanemiz bu unvanı almaya hak kazandı. Bildiğiniz gibi anne sütü, içerisinde bulunan 100 e yakın vitaminle çocukları hastalıklara karşı koruyan, her an steril bir ortamda bulunan ve ileriki yıllarda çocuğa iyi bir insan olma nitelikleri kazandıran bir gıdadır. Bunu başka hiçbir gıdayla karşılaştırmak mümkün değildir. Biz de hastane olarak buna çok önem verdiğimizden anne sütünün kullanılmasını yaygınlaştırmak amacıyla hemşirelerimize eğitici seminerler verdik. “Bebek Dostu Hastanesi”, verildiği hastaneye önemli bir kişilik ve kimlik kazandırır. Bu nedenle biz bu unvanı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Şu an hastane de 3 doğum uzmanı ile poliklinik hizmeti verdiklerini, üç poliklinikte ortalama 30 ar hastanın muayene edildiğini, bir çok hastadan ültrason istendiğini ve bu hastalara ancak bir radyoloji uzmanı ile çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Bağcı, asıl sıkıntının buradan kaynaklandığını belirterek düşündükleri çözümü de şu sözlerle açıkladı:
“Şu an hastanemizde 2 ültrason cihazı var. Yeni alacağımız 4 boyutlu ültrason cihazının ihalesini yaptık. Bunun hemen ardından 3 adet daha ültrason cihazı alacağız. Bunların üçünü polikliniklere, birini doğum servisine, 4 boyutluyu da Radyoloji Servisi’ nde bulunan diğer ültrason’ un yanına koyacağız. Bundan sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı doktorlarımız muayeneye gelen hastalarının ültrasonlarını kendi polikliniklerinde çekecek. Ancak seçilmiş vakalara Radyoloji bakacak.”

Bir gazetecinin, “Özel muayenehanesi olan doktorlar, hastalarını hastanede bu ültrasonla mı muayene edecekler, yoksa bir yolunu bulup özel muayenehanelerine mi gönderecekler?” şeklindeki sorusunu da Baştabip Bağcı şöyle yanıtladı: “Bu konuda Bakanlığımız çok önemli adımlar atıyor. Çok yakın bir zamanda uzman doktorlara, “Ya özel muayenehane, ya da hastane” diye bir kural getirecek. Böyle olunca da şikayet konusu kendiliğinden ortadan kalkacak .”

Önümüzdeki günlerde spiral tomografi cihazını “Hizmet Alımı” yoluyla hayata geçireceklerini vurgulayan Baştabip Bağcı gelecekte yapacaklarını şöyle anlattı: “2006 yılında yeni digital bir röntgen cihazı alacağız. Hastanemizde şu an Dahiliye Servisi’ nde hizmet veren Göğüs Hastalıkları’ na bir servis açacağız. Gelecek yıllarda da MR cihazı getirerek bu sorunu da çözmeye çalışacağız. Burada şunu da ifade etmek zorundayım. Gelecek 5-10 yılda bu hastanenin çok yetersiz kalacağını özellikle belirtme ihtiyacı duyuyorum. Çünkü artık genişleyecek ve büyüyecek halimiz kalmadı. Buraya yeni bir hastane şart.”


.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 13:30:33
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 13:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?