5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Atatürk'ün doğumunun 125. yılı

Atatürk'ün doğumunun 125. yılı etkinlikleri içerisinde Amasya'da Valilik ve Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğiyle Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Amasya Eğitim Fakültesi bahçesinde Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne katılmak için toplanan vatandaşlar verilen startla birlikte daha kaliteli bir hayat sloganıyla yürümeye başladı. Yürüyüşe Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkan Vekili Veysel Özarslan, Herke İçin Spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı ve ünlü sanatçı Göksel Arsoy, bahar havasında yapılan yürüyüşe olan çok sayıda katılımdan memnun olduğunu ifade etti. Göksel Arsoy, "4 yıldır Türkiye'nin bütün illerinde sağlıklı yaşam olayını büyük bir coşkuyla festival havasında götürüyoruz. Halkın ilgisi, katılımı ortada. Bu sporu insanların sağlıklı bir yaşam biçimi haline getirmeleri için bu yolu seçmeleri lazım. Hedef ihtiyarlamak değil güzel yaşlanmak" dedi.
İnsanların ömürlerini sağlıklı bir şekilde geçirmesi için spora önem vermesi gerektiğini hatırlatan Vali Lekesiz, "Düzenli olarak spor yapmak çok önemli. Bu sene Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü. Biz de Amasya Valiliği olarak her ay birkaç etkinlik düzenliyoruz. Bu kapsamda Herkes İçin Spor Federasyonu ile birlikte böyle bir yürüyüş düzenledik. Herkese sağlıklı bir ömür dilerim" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan kalabalık davul zurna eşliğinde halay çekerek yürüyüşü tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 22:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?