15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Kurbana acı çektirmeyin'

Amasya Müftülüğü, Kurban Bayramı'nda hayvanlara eziyet edilmemesini istedi.

Amasya Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarlarında kurban alım-satım işlerinin yoğunlaştığı belirtilerek, kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra kurbanlık hayvanların nasıl kesileceği ve kesilen etlerin dağıtımının nasıl yapılacağı da açıklandı.

Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemesi gerektiği kaydedilirken, hayvanlara eziyet edilmemesi, hayvanların işin ehli kişiler tarafından kesilmesi ve kesim işinin süratli bir şekilde yapılması gerektiği ifade edildi.

Müftülük, kurban kesimi esnasında psikolojik açıdan etkilenmemeleri için çocukların uzak tutulmasını isterken, aynı şekilde diğer kurbanlık hayvanların da başka hayvanların kurban edilişini görmemeleri gerektiğine işaret etti. Kurban kesen kişinin kurbanın etini 3'e taksim ederek birini kurban kesmeyen yoksullara, diğerini tanıdık ve komşulara, sonuncusunu ise ailesi ile birlikte yemek üzere kendisine ayırması gerektiğini belirten Müftü Vekili Adem Aygül, kurbanı kişinin bizzat kendisinin kesebileceğini, vekalet yoluyla başkasına da kestirebileceğini kaydederek, mal ile yapılan ibadetlerde vekaletin caiz olduğunu açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?