5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Park yasağına uymayanlara ceza

Amasya'da, İl Trafik Komisyonu tarafından kentte trafik akışının düzenli sağlanması için alınan kararlara uymayan sürücülere ceza yağdı.

İl Trafik Komisyonu'nun Mayıs 2006'da aldığı kararlar doğrultusunda Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde Anıt Kavşağı'ndan Üçler Kavşağı'na kadar olan yolda gidiş ve dönüş yönüne göre park yasağı uygulamasına başlanırken, zaruri ihtiyaçlar durumunda dörtlü flaşörlerin yakılarak 30 dakika bekleme yapılabileceği, Ziya Paşa Bulvarı'nda Hükümet Köprü'den İstasyon Köprü'ye kadar olan yolda her iki yönlü park yasağı uygulamasına başlandığı, İstasyon Köprü'ye gidiş istikametine kısa süreli de olsa park yapmanın yasak olduğu, ters istikamette ise zaruri ihtiyaç durumunda dörtlü flaşörlerin yakılarak 30 dakika bekleme yapılabileceği açıklanmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl Trafik Komisyonu tarafından yaklaşık 20 ay önce alınan karara istinaden yapılan kontrollerde bu zamana kadar 8 bin 186 araca usulsüz park yapmak suçundan dolayı 420 bin 200 YTL para cezası uygulandığı ifade edilirken, cezai müeyyidelere rağmen Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Ziya Paşa Bulvarı'nda uygulanan park yasağına riayet etmeyen araçların tescil plakasına göre cezai işlem uygulanacağı, cezai işlemin uygulanmasından sonra 30 dakika içerisinde araç yine de kaldırılmazsa yine cezai işlem uygulanacağı, 3. defadan sonra aracın usulüne uygun olarak çekilerek muhafaza altına alınacağı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların mağdur olmamaları için belirtilen yerlerde uygulanan park yasaklarına riayet etmeleri istendi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?