4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çevre yoluna ilk kazma

Amasya'nın en büyük sorunlarından birisi olan trafik sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan Çevre Yolu Projesi'nde önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak.

Şehirlerarası yolun kent merkezinden geçtiği Amasya'da yaşanan trafik sorununun çözümü için büyük önem taşıyan ve geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Çevre Yolu Projesi inşaatını yapacak olan şirketin sahibi Ali İhsan Üzüm ile bir araya gelerek proje ve yolun başlangıç yeri hakkında görüşmeler yapan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, kamulaştırma ihalesinin Aralık ayına kadar biteceği müjdesini verdi.

Toplam 9 bin 139 metre olacak olan yolun Tokat yolu üzerindeki İmam Hatip Lisesi civarından başlayarak Seyhci Mahallesi'nin arkasından geçip Beşgöz mevkiinden tekrar normal yolla birleşeceğini ifade eden Başkan Özarslan, "Programa alınması çok önemliydi, çevre yolu artık bizim için hayal olmaktan çıktı" dedi.

9 bin 139 metre yolun 590 dönümlük alanı kapsadığını ve bu yolun 6 bin 600 metresinin viyadüklerden oluştuğunu söyleyen Özarslan, 26 metre genişliğinde olan yolun toplam ihale bedelinin ise 30 milyon YTL civarında olduğunu açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 19:31:58
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 18:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?