5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çıkmaz sokaklar açılacak

Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçe Belediye Başkanı İsmail Uysal, kentte 5 evin kül olduğu yangının ardından çıkmaz sokakların açılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Gümüşhacıköy'de belirlenemeyen bir nedenle dün çıkan yangında 5 ev, 1 samanlık ve 1 ahırın yanmasından sonra çıkmaz ve dar sokakların ne kadar zararlı olduğunu gördüklerini belirten Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal, kentteki çıkmaz sokakları çıkar sokak haline getirileceğini söyledi.

Yangın, sel felaketi ve benzeri afet durumlarında dar ve çıkmaz sokakların müdahalelere engel olduğunu ifade eden Uysal, "Bu bölgede çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Öyle yerler var ki buralara itfaiye araçlarını sokmak mümkün değil. Çıkmaz sokakları çıkar sokak durumuna getirelim derken, oralarda ikamet eden vatandaşlarımız 'Aman yapma, bu zamana kadar dokunulmadı size mi kaldı?' şeklinde konuşuyorlar. Ama görülüyor ki sokakların genişliği çok büyük önem arz ediyor. Bu gibi yangın ve afet durumlarında sokakların geniş olması müdahalenin zamanında yapılması için çok önemli. Bundan sonra hiç kimse çıkmaz sokakların açılması gerektiğinde önümüze engel olmasın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 16:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?