5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Eğitim - Sen'den eylem hazırlığı

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mehmet Saydam, taleplerinin yerine getirilmesi için yeni bir eylem sürecine girdiklerini belirtti.
Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mehmet Saydam yaptığı açıklamada, eğitim alanında yaşanan eşitsizliklerin giderilmesini, herkesin parasız ve eşit şekilde eğitim almasını, bütçeden eğitime ayrılan payın artırılarak okulların tüm ihtiyaçlarının devlet bütçesi tarafından karşılanmasını, veli ve öğrencilerden herhangi bir ad altında para toplanmamasını, eğitimde siyasi kadrolaşmaya son verilmesini isteyerek, "Taleplerimizin yerine getirilmesi için örgütlü toplum, demokratik Türkiye, insanca yaşam için yeni bir eylemlilik sürecine girilmiştir" dedi.
25 Kasım Cuma günü ülke genelinde eyleme gideceklerini açıklayan Saydam, "Hizmet üretmeyeceğiz ve alanlarda açıklamalar yapacağız. 26 Kasım günü milyonların taleplerini Ankara'da eğitim emekçilerinin gür sesiyle hükümete ileteceğiz. Amasya'daki eğitimcilere sesleniyorum, gelin haklı taleplerimizin yerine getirilmesi için birleşelim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?