5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gülle'den kuş gribi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Amasya Milletvekili Akif Gülle, kuş gribi konusunda tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Yurt genelinde yaşanan kuş gribi vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Türkiye göçmen kuşların yol güzergahında bulunduğu için zaman zaman bu tür tehlikelerin yaşandığını kaydetti. Gülle, "Bildiğiniz gibi Türkiye göçmen kuşların yol güzergahında bulunan bir ülke. Ülkemizin doğusundan 2 kanal ve batısından 2 kanal geçiş pozisyonları var. Bu rahatsızlığın asıl oluşumunda göçmen kuşların olduğu yetkililer tarafından ifade ediliyor. Dolayısıyla zaman zaman bu tür tehlikelerle ülkemizin karşı karşıya kalması söz konusu. Şu anda onlardan bir tanesini yaşıyoruz" dedi.

Ülke genelinde tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Gülle, "Bu konuda Sağlık ve Tarım Bakanlıklarımız bütün tedbirleri aldı. Karantina oluşturulması gereken yerlerde uygulamaya başlanıldı. Hatta Birleşmiş Milletler Sağlık Örgütü'nün de bu konuda açıklaması oldu; Türkiye'de bu konuyla ilgili her türlü tedbirin aldığını ifade ediyorlar. Bu hastalıktan hayatını kaybedenler oldu. Daha sonra Yozgat, Ankara ve Yozgat'ta kuş gribi vakaları olduğu söylendi, ancak kuş gribi vakasına rastlanmadığı Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından açıklandı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 20:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?