5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kamu hizmeti için uyum toplantısı

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ile bir araya gelerek, kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki eksikliklerin giderilmesi ile ilgili toplantı düzenledi.

Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Celadeddin Lekesiz'in yanısıra, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları amir, müdür ve memurlar katıldı.Kimsenin salondan ayrılmasına izin vermeyen Vali Celaleddin Lekesiz, "Hangi daireden brifing almaya gittiysem işlerin çok iyi olduğunu söylediler. İşlerin sokağa yansıyışı bize verilen brifingler gibi değil. Halkın gözü ile bakarak verdiğimiz hizmetleri değerlendireceğiz. Eşit muamele yapılmayışı kamu vicdanını rahatsız ediyor. Bu konunun üzerine önemle eğilelim. Kamu araç ve gereçlerinin kamu vicdanını rahatsız edecek şekilde özel işlerde kullanılmaması konusunda azami önem göstereceğiz. Görevimiz problem çözmek, problem etmek değil" dedi.

İnsanlarda iş ahlakının kalmadığını ifade eden Vali Lekesiz, "Bulunduğumuz ilçe, belde ve İle bir şeyler verebilme heyecanımız yeterli değil, bunu müşahede ettim. İnsanlarımızda iş ahlakı kalmamış, iş disiplini kalmamış, sorumsuzluk olabildiğince ilerlemiş. Bütün çalışmalarımızda alacağımız kararlarda hayatı kolaylaştırıcı olacağız. Eski bilgilerle yeni sorunlara çare bulmamız, çözüm üretmemiz mümkün değil. Yeni bilgilerle yeni sorunları çözeceğiz. Hayatı kolaylaştıracağız, insanlarımıza öyle bir hizmet vereceğiz ki, bu bayrağın altında yaşamanın zevkini, hazzını sonuna kadar yaşayacaklar. Memur arkadaşlarımızın talep sahibi insanımıza karşı duyarsızlığı, insanımızın devlete karşı bakışını son derece olumsuz etkiliyor. Sloganımız 'Her şey insanımız için' olacak" diye konuştu.

Devlet dairelerinde insanlara güler yüz ile hizmet verilmesinin önemsediğini açıklayan Lekesiz, "Bütün arkadaşlarımız, özellikle vatandaşla yüz yüze olan arkadaşlarımız vaktinde ve güler yüzle mesailerinin başında olacaklar. Devlet dairelerine gelen vatandaşlarımızın talepleri haksız ve olumsuz olabilir. Her hal ve şartta insanımıza asık surat ile muamele etmeyeceğiz. İnsanımızı devlet dairesine uğradığına uğrayacağına bin pişman etmeyeceğiz. Halkla sürekli iç içe olan dairelerimizde başta telefonda olmak üzere devletimizin sıcaklığını sonuna kadar hissettireceğiz. Vatandaşlarımız devlet dairesine giderken maalesef korkuyor. Bu korkudan insanlarımızı kurtaracağız. Vatandaşlarımızı asla ayakta dinlemeyeceğiz. Onlara oturabilecekleri dinlenebilecekleri alanlar oluşturacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 01:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?