4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Köy Hizmetleri'nde tasfiye

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nde çalışan işçilerden 71'inin ilçelere tayinlerinin yapıldığını belirtti.

Köy Hizmetleri Müdürlükleri'nin lağvedilerek Özel İdare Müdürlükleri'ne bağlanmasından sonra Amasya'da işçilerden 71'i ilçelere tayin edildi. Uzun süren bir çalışma sonrasında tayinlerin yapıldığını belirten Vali Celaleddin Lekesiz, "Köy Hizmetleri personelinin ilçelere dağıtımı konusunda 15 gündür çalışıyoruz. Örneğin Göynücek'in Alan Köyü'nün yol ya da içme suyu yapımı için sözleşmeye göre saat 07.30'da işbaşı yapması ve 17.30'da mesaisi bitmesi gereken işçilerimiz, burada oturduğu için istenilen saatte işe başlayamıyor. Bunların hepsi zaman kaybı. Başka unsurlarda devreye girence yılda 4 tane kanalizasyon, 25 kilometre yol yapılıyor. Trilyonluk bütçe, bu kadar personeli yan yana getirdiğiniz zaman bununla paralel olmayan bir iş çıktısı alıyorsunuz" dedi.

Yapılan tayinlerde titiz bir çalışma uyguladıklarını ifade eden Vali Lekesiz, "Devletin doktoru, öğretmeni gidip Iğdır'da görev yapıyorsa, Amasyalı işçimizde Taşova veya Göynücek'te ailesini de götürüp orada görev yapması gerekiyor. Merkezden kaynaklanan zaman kaybı asgariye indirilecektir. Bu kapsamda kaymakamlıkların emrine iş makinelerinin de dağıtımını yapıyoruz. Böylece daha fazla hizmet üretmeyi planlıyoruz. Köy Hizmetleri lav edildi, Özel idare Genel Sekreterliği'ne bağlandı. Ama baktığınızda uygulamada hiçbir değişiklik olmadığını görüyoruz. Hizmetlerin mahallinden verilmesi konusunda böyle bir planlama yaptık. Merzifon'a 28, Taşova'ya 15, Gümüşhacıköy ve Hamamözü'ne 13, Göynücek'e 8, Suluova'ya 7 olmak üzere 71 işçimizin tayinini yaptık. Bu tayinlerde çok spekülasyonlar yapılır. Esasen personel işlerinde mutlak adalet çok zordur, herkes bir şey söyler. Bu konuda titiz bir çalışmayla vicdanları tatmin edici bir çalışma yaptık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 17:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?