5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mesai bitince ziyaretçiler içerde kalıyor

Amasya'da Harşena Dağı üzerinde Pontus Krallığı döneminde inşa edilen Kral Kaya Mezarları'nı ziyarete gelen vatandaşlar, mesai saati bitiminde kapılar kilitlenince içeride kalıyor. Amasya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden olan Kral Kaya Mezarları'nın girişine yapılan demir kapı, yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekiyor.

Girişte 2 milyon lira ücretin alındığı tarihi mekanın saat 17.00'de kapandığını bilmeyen yabancı ziyaretçiler ise bazen içeride kalıyor. Görevlinin mesai saatinin bitimiyle kapıyı kilitleyerek gitmesi nedeniyle içeride mahsur kalan ziyaretçiler, tehlikeli bir şekilde surların üzerinden atlayarak kayalardan aşağıya iniyor.

Kral Kaya Mezarları'nın Kültür ve Turizm Müdürlüğü kontrolünde olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gül, "Bizim kontrolümüzde insanların tarihi eserleri gezmesini sağlıyoruz. Eleman sıkıntımız var, sürekli bir personel bulunduramıyoruz. Turistlerin içeride kalması görevlinin bir hatasıdır. Bu hatanın takibini yapacağız. Bizim orada saat 17.00'de kapanacağına dair levhalarımız var, ama yinede böyle bir yanlışlığın bir daha olmaması için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 15:55:28
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 01:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?