5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Okul korkusu yenmesi için çocuklarınıza yardımcı olun

Psikolojik danışman Mehmet Menekşe, bütün insanlar için hayatın bir parçası olan korkunun ifade edilebilmesinin çocukların olumlu ve sağlıklı büyümelerini sağladığını belirterek, "Okul korkusu, çocuğun uyum sağlamasını engelliyor" dedi.

Amasya'da öğrencilere psikolojik danışmanlık yapan rehber öğretmeni Mehmet Menekşe, birçok ailenin çocuklarda karşılaştığı okul korkusunun çocukların akademik yaşantısını alt üst edebileceğini ve anne ile babayı çaresiz bırakabileceğini belirtti. Okul korkusu olan bir çocuğun korkusunu yenmesi durumunda örnek bir öğrenci olabileceğini ifade eden Menekşe, "Okul korkusu yaşayan çocuklar genelde aile bireyleri dışındaki yabancı insanlarla sosyal ilişki kurmakta güçlük çeker ve utangaç olur. Bu çocuklar genellikle başarı kaygısı olan, aşırı onay bekleyen ve ailesine bağımlı çocuklardır" diye konuştu.

Asıl korkulan şeyin okula gitmek değil, anne ve babadan ayrı kalmak olduğunu söyleyen Menekşe, aileleri okula gitme konusunda ödün vermemeleri konusunda uyardı. Menekşe, "Çocuğa okulun amacı açıklanmalı ve okula gitmesi konusunda ailenin tüm fertleri kararlı ve tutarlı olmalı. Bu tutarlılığı gören çocuk, okula gitmenin gerekliliğini anlayacak ve zorluk çıkarmayacaktır. Ayrıca, çocuğun kendini terk edilmiş ve yalnız hissetmesine yol açacak davranışlardan kaçınılmalı, okula gitmediği için çocuk suçlanmamalı, korkusu ve gözyaşlarıyla alay edilmemeli. Vedalar kısa ve çabuk tutularak, ayrılıkların doğal olduğu hissettirilmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 14:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?