5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Özarslan'dan Unakıtan yorumu

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2 günlük Amasya gezisinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini söyledi. 

Bakan Unakıtan'ın Amasya gezisini değerlendiren Başkan Özarslan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Amasya'da yapacağı 5 yıldızlı otelin arsa tahsisinin yapıldığını belirterek, Amasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için TİGEM'den 500 dönümlük arazi talebini Bakan Unakıtan'a tekrar söylediklerini ifade etti. Özarslan, "Organize Sanayi Bölgesi mermer fabrikalarıyla doldu, ek bir arazi talebimiz vardı, bunu Bakan Unakıtan'a ilettik. Bakan Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile görüşüp bu arazi problemini çözeceğini söyledi. Bunun yanı sıra Bakan Unakıtan'dan mobilya fabrikaları için yine TİGEM'den 250 dönümlük bir alan daha istedik, onun da sözünü aldık" dedi. 

Kemal Unakıtan'ın tarihi Taşhan'dan çok etkilendiğini ifade eden Başkan Özarslan, bu binanın restore edilmesi konusunda yardımcı olacağını söylediğini, Yeşilırmak üzerinde düşünülen Venedik modeli için mali konuda destek olacağını belirttiğini ve Yassı Kaya üzerine yapılması planlanan otel için yatırımcı gönderebileceğini söylediğini açıkladı. Özarslan, "Bakan, Gümrük Bürosu kurulması konusunda yardımcı olacağını ve belediyenin çöp bertaraf projesi kapsamında 650 dönümlük arazinin tahsisi konusunda talimat verdi. Bakan Unakıtan'ın Amasya gezisi kentimiz için gayet verimli geçti" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 12:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?