5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Reklam' çadırı

AKP’li Amasya Belediyesi’nin Beyazıt Camii Külliyesi içinde günde iki bine yakın kişiye iftar yemeği veriyor. Ramazan çadırında belediye görevlileri ve ahçıları çalışıyor. İftarını açmak için herkesin Ramazan çadırına gitmesi lokantacı esnafının önemli ölçüde müşteri kaybına neden oluyor.

Daha çok gençlerin, yüksekokul, üniversite öğrencilerinin ve daire müdür ve idarecilerin ramazan çadırında yemek yemesi eleştirilere neden olurken, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hatay Karaman ve Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Ali Kaya Keleş ve yönetim kurulu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek AKP’li Amasya Belediyesi’nin bu yanlış ve yanlı uygulamayı bir an önce bitirmesini istedi.

Hatay Karaman, iftar çadırında yemek yiyenlerin çoğunluğunun maddi yönden iyi durumda olduğunu, yardıma muhtaç vatandaşın bu kişilerden fırsat bularak iftar çadırından yararlanamadığını belirtti.

Karaman, hamallık yapan bir vatandaşın odaya gelerek bu konuda şikayetlerini dile getirdiğini ve "İftar çadırında kravatlılardan utandığımdan ve oturacak yer bulamadığımdan iftarımı açamıyorum" sözleri bizlere iftar çadırının gerçek yüzünü göstermiştir.” dedi.

Karaman şu görüşlere yer verdi; “Belediyenin iftar çadırı uygulamaları artık maksadını aşmıştır. İlimizin Lokantacı esnafını zor duruma düşürmüştür. Son Yıllarda Esnaf ve Sanatkarlar kan kaybına uğramaktadır. Belediyenin uyguladığı iftar çadırı uygulaması ilimizin lokantacı esnafını krize sokmuştur. Belediye bu uygulamaları amacının dışına taşımıştır. Biz bu açıklama öncesi her türlü kurum ve kişi ile görüşmeler yaptık. Bu uygulamayı belediyeden başka savunan yok. Bir hamalın iftar çadırına gidip “Kravatlılardan yer bulamadan çıktım” demesi yapılanı açıkça örneklemektedir. Biz bu yıl iftar çadırına destek ve yardımda bulunmayacağız. Amacı dışına taşan, ucuz politik iş olarak yürütüldüğüne inandığımız bu uygulamalar önümüzdeki yıl devam ederse lokantaları ramazan ayında kapatmayı düşünüyoruz” dedi.

Beyazıt Camii külliyesi içene kurulan ramazan çadırında AKP’lilerin ve yandaşlarının, daire müdürlerinin ve ihtiyacı olanlardan çok gelip orada görüntü vermek isteyen birilerinin yemek yediğinin konuşulduğunu belirten DSP Amasya İl Başkanı Kazım Yıldırım, “Ramazan çadırı reklam çadırına dönüştü. Yoksullara yapılan yardıma karşı değiliz. Bu yardımlar ramazandan ramazana değil, yıl boyu olsun. Aş değil, iş alanı yaratılsın. Bizim fakirimiz gururludur, onurludur. Küçük illerde eline sefer tasını alıp ramazan çadırına gitmez. Yardım yapılacaksa evlere yapılmalı.” dedi.

Yapılan eleştirilerin haksız yere yapıldığını belirten AKP Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, “Burasını kimse istismar etmesin. Fakiri de zengini de, genci de yaşlısı da herkes gelsin yemek yesin. Herkes bu çadır altında kaynaşsın. Çadır yalnızca Amasya’da mı var.” Diye kendini savundu.

Beyazıt Camii Külliyesi içinde kurulan Ramazan çadırında yemek yiyenlerin çoğunluğunun gen, çocuk ve öğrencilerden oluştuğu dikkatlerden kaçmadı.İftar topunun atılmasıyla birlikte ramazan çadırı dolup taşarken, gün boyu iftar hazırlığı yapan lokantaların boş olduğu gözlendi. Çadırda yer bulamayan çocuklar cami avlusu içinde yerlerde yemek yediler.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 10:33:16
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 18:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?