5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Saraydüzü kışlasına yeni yer

Amasya'da Çukurbahçe mevkiinde yapılması planlanan ve buradaki mülk sahiplerinin yüksek fiyat istemesi sonucu yapımı için yeni bir yer aranan Saraydüzü Kışlası, Bahçeleriçi Mahallesi'nde yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılması konusunda talimat verdiği Atatürk'ün Amasya Tamimi'ni imzaladığı Saraydüzü Kışlası binasının asıl yerine yapılamayacağını ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Asıl yerine yapılması mümkün değil, çünkü orada toprak kayması var. Çukurbahçe mevkiine yapılması konusunda aldığımız kararı da mülk sahiplerinin yüksek fiyatlar istemesi sonucu değiştirdik. Mülk sahipleri astronomik rakamlar ile karşımıza çıktı. Mahkemede komple kamulaştırma bedelini 4 milyon 500 bin YTL olarak belirledi. Bizim bu parayı vermemiz mümkün değil" dedi.

Saraydüzü Kışlası'nın kesinlikle yapılacağını, bunun için yeni bir yer arayışı içerisine girdiklerini açıklayan Başkan Özarslan, "Bahçeleriçi Mahallesi'nde eski mezbaha binasını biz kültür merkezi yapmak için çalışıyorduk. Düşündük ki orası Saraydüzü Kışlası için çok iyi olur. Şimdi orada incelemeler yapıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 16:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?