5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Sevgi Bayrağı' Amasya'da

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 87. yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacak olan ve üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımız'a" yazılı 'Sevgi Bayrağı' Amasyalı gençlere teslim edildi. 

Samsun-Amasya sınırında yapılan bayrak teslim törenine Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Samsun Vali Vekili Raif Özener, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, 5. Ana Jet Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Sinan Şanlı, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Havza, Merzifon, Suluova kaymakam ve belediye başkanları, Samsun ve Amasya daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Bu yıl 66.'sı düzenlenen ve Samsun Doğu Park'ta bulunan Bandırma Vapuru'ndan başlayan Gençlik Bayrak Koşusu'nda taşınan "Sevgi Bayrağı", Samsun ve Amasya sınırında düzenlenen törenle gençlere verilmek üzere Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz'e teslim edildi. Sevgi Bayrağı'nı Samsunlu gençlerden aldıktan sonra Vali Lekesiz'e teslim eden Samsun Vali Vekili Raif Özener, "19 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanımız'a takdim edilecek bayrağı Samsun gençliği adına Amasyalı gençlerimize teslim etmeniz için size vermekten gurur duyuyorum. Bayrağı Bandırma Vapuru'ndan alıp Amasyalı gençlere teslim eden Samsunlu gençlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Vali Lekesiz ise, "Kutsal yolculuğuna çıkan şanlı bayrağımızı teslim aldım. Bu toprakları akılla yönetelim. İnsanlık yaşadığı sürece birlik ve beraberlikle huzur içerisinde bu toprakları Türk toprakları olarak yöneteceğinize olan inancımız tamdır" diye konuştu. 

Vali Lekesiz, daha sonra Sevgi Bayrağı'nı Amasyalı atletlere teslim etti. Bayrağı teslim alan gençler, 10 Mayıs tarihinde Tokat gençliğine teslim edilecek kutsal emaneti Amasya'ya kadar yaklaşık 35 kilometre boyunca koşarak taşıdı.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 14:21:35
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 12:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?