5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali Lekesiz: Şehrin girişi kasabayı andırıyor

Amasya'nın çıkışından Mecitözü yol ayrımına kadar olan 12 kilometrelik yolda 1998 yılından bu yana devam eden yol çalışmaları kamulaştırma engeline takıldı. Vali Celaleddin Lekesiz, Amasya'nın girişinin bir ilin girişinden çok, kasaba girişini andırdığını ifade etti.

Vali Lekesiz, "Eğer turizmde biz de varız diyorsak, bu yolun hemen bitirilmesi gerekiyor. Müteahhit firma ile görüşüyoruz, kamulaştırma sorunundan dolayı işlerin aksadığından bahsediyorlar. Bir vilayetin geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Yapılan çalışmalarda kentin çıkışından 200 metre sonra kamulaştırmada sıkıntıların yaşandığını söyleyen Vali Lekesiz, "Kamulaştırma çalışmalarının zenginleşme aracı olarak görülmesi kesinlikle kabul edilemez. Bu böyle görülürse, orada taşınmazı bulunan vatandaşların beklentileri boşa çıkar, o hizmet de 10 yıl geriye gider" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 14:57:37
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 15:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman GÜRLER IP: 81.215.99.xxx Tarih : 24.09.2005 11:34:12
Sayın Valimizin tespitini çok doğru buluyorum göründüğü gibi şehir girişi kasabadan ziyade köye bile benzetebiliriz.,Ayrıca sayın valimizden şehrin trafik sorununu çözmesini bekliyoruz özellikle yüzevler mah.ve çevresinde trafik felç, uygunsuz yapılan parklar vede kuralsız ters kullanılan araçlar ,buna müdahale edecek trafik ekiplerini bile göremiyoruz,tamamiyle boş bırakılmış durumda herkes dilediği biçimde yaşadığı şehri kullanıyor ,toplumsal yaşamda kurallar geçerli olmalıdır, buda ısrarla gerekli birimlerin şehri kontrol edilmesiyle geçerlidir,toplumda bu ısrarcı yönetimden kendine çekidüzen vermelidir şehrimizin dışınıda güxelleştirelim ama içinide unutmayalım.Sayın Valimizin bu konuda her birimi ısrarcı bir biçimde harekete geçirmesini diliyoruz.İyi çalışmalar dileğimizle.