5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yeşilırmak'ta kirlilik alarmı

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta yaşanan kirlilik, nehirde yaşayan balıkların su yüzüne vurmasına neden oldu.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ismi gibi yeşil akan Yeşilırmak, birden bire renk değiştirerek kızıl rengine döndü. Turhal Şeker Fabrikası'nın atıklarını Yeşilırmak'a bıraktığını iddia eden Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Bekir Yalçın, "Turhal Şeker Fabrikası ırmağa melas, şeker suyu ve asit bıraktıkları için Amasya'da yaptırdığımız sudaki oksijen oranı ölçümlerinde oksijen miktarı 0.4 çıktı. Balıkların yaşayabilmesi için sudaki oksijen miktarının 4.5-6 olması gerekiyordu. Şu anda bütün balıkları hepsi ölecek" dedi.
Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Demirtaş ise, "Sadece balıklar değil, balıkları tutup yiyenler de hastalığa yakalanacak. Çernobil gibi yarın bir gün çocuklarımız hasta olacaklar" diye konuştu.
Kirli akan ırmakta oksijensiz kalarak su yüzüne vuran yaklaşık 25 kiloluk yayın balığını yakalamak için suya giren 2 vatandaş, uzun süre kovaladıkları balığı büyük zorlukla yakalarken, kenardan izleyen vatandaşlar da balığı yakalayanlara alkışla tempo tuttu. Yaklaşık 1.5 metre boyunda olan balığa el koymak isteyen zabıtadan kaçan balıkçılar, uzun süren kaçışın ardından evlerinin yolunu tuttu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 18:56:34
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 19:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?