5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Zabıta timleri işbaşında

Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne yeni kazandırılan araçlarla zabıta ekipleri, halk sağlığı ve trafik konusunda göz açtırmıyor.

Zabıta ekipleri, şehir içi trafik ve halk sağlığı konusunda işyerlerine yönelik denetimlerini 24 saat boyunca sürdürüyor. Oluşturulan zabıta timleri ile halk sağlığını ilgilendiren lokanta, kahvehane, çay ocağı ve fırınlarda gerekli denetlemeleri yaparak eksiği olan işyeri sahiplerini uyardıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Ceyhun Özarslan, "Trafik konusunda da motorize ekiplerimiz gün boyunca park denetlemesi ve trafiğin akışının süreklilik sağlaması için çalışmalar yapıyorlar" dedi.

Pazarlarda süt ve süt ürünleri satan esnaflar için portatif tezgahlar hazırlattırdıklarını belirten Özarslan, "Semt pazarlarında her meslek grubuna uygun önlüklerimizin giyilmesini sağlıyoruz. Sokak aralarında dolaşan ekiplerimiz çöp ve hafriyat konusunda diğer birimleri uyararak temizliğin yapılmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra resmi törenlerde kullanılan Yavuz Selim Meydanı'na portatif bir kavşak yaptırıyoruz. Bu kavşak ve trafik işaretlerinin tamamı portatif olacak. Tören zamanı sökülecek normal zamanlarda takılacak" diye konuştu.

Gerek motorize gerekse yaya devriyeler ile halkın sağlığı için 24 saat boyunca aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade eden Özarslan, vatandaşlarında halkın sağlığını tehdit eden konulara şahit olduklarında 153 numaralı telefona bildirmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 22:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?