1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

28 ülkeye ihracat

Amasya'nın Merzifon İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 1994 yılında aile fabrikası olarak kurulan ve 11 sene içerisinde hedeflerini büyülterek Amasya ekonomisine büyük katkı sağlayan Gümüşfon Metal Endüstri ve Ticaret A.Ş, bugün 28 ülkeye ankastre mutfak ürünleri ihraç ediyor.
Merzifon'da 1994 yılında 14 bin metrekare toplam kapalı alanda 10 milyon dolar maliyetle kurulan Gümüşfon Metal Endüstri ve Ticaret A.Ş, ürettiği ankastre mutfak ürünlerini başta Rusya, Yunanistan, Almanya, Baltık Cumhuriyetleri, İsrail ve Avusturya olmak üzere 28 ülkeye ihraç ediyor. Geçen sene 650 bin YTL kurumlar vergisi ödeyerek Amasya'da birinci olduklarını belirten Gümüşfon Metal Endüstri ve Ticaret A.Ş İdari ve Mali İşler Müdürü Ceyhan Aygül, "Türkiye'de birçok ilin yanı sıra yurtdışında 28 ülkeye ankastre mutfak ürünleri ihraç ediyoruz. 450 kişinin istihdam edildiği fabrikamızda geçen sene 12 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu senede 12 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Almanya'da kendi ürünlerini AB ülkelerine pazarlamak için yeni bir pazarlama şirketi kurduklarını ifade eden Aygül, "Bu şirketimiz tam olarak önümüzdeki sene faaliyete başlayacak. Gelecek sene şirket sayesinde 17 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İhracat satışlarımız ciromuzun yüzde 60'lık kısmını oluşturuyor. Yıllık ciromuz ise 20 milyon dolar civarında" diye konuştu.
"Silverline" markasını yaptıkları kaliteli ürünlerle dünyaca tanınan bir marka haline getirdiklerini ifade eden Ceyhan Aygül, Merzifon'da kendilerine en çok belediye tarafından destek verildiğini açıkladı. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırım için ideal bir bölge olduğunu, kendilerinin bu bölgenin imkanlarından çokça faydalandıklarını söyleyen Aygül, "Samsun Limanı'na yakın olması, Ankara'ya yakın olması uluslararası karayolunda olması ve Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil trafiğe açılacak olması bu bölgeyi yatırım konusunda çekici duruma getiriyor. Bizde bu çekicilikten etkilenerek buraya zamanında yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca Amasya'nın tarihi bir kent olması fabrikamıza yurtdışından gelen müşterilerimizi ağırlamamızda bizlere ekstra bir puan kazandırıyor" şeklinde konuştu
..
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 15:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?