1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Prestij projesi

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, tarihi eserlerin önünü kapatan belediye binası yıkılarak yerine yeraltına modern bir iş merkezi yapılacağı bildirildi.
Merzifon Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle belediye binası ile Halk Eğitim Merkezi binasının arkasında kalan tarihi Karamustafa Paşa Camii, taş han ve bedestenin ortaya çıkartılması için belediye ve Halk Eğitim Merkezi binaları yıkılarak yerine üst kısmı park, alt kısmı da modern bir çarşı yapılacak. Tarihi binaların ihtişamlarının ortaya çıkması için böyle bir proje hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Hayati İncekul, "Özellikle vatandaşlarımız yapacağımız bu projeye çok sıcak bakıyor. Hem tarihi değeri büyük olan yapılar ortaya çıkacak, hem de modern bir iş merkezi inşa edeceğiz" dedi.
Projenin hazırlandığını, izinlerin tamamının alındığını ifade eden Başkan İncekul, "Belediye ve Halk Eğitim Merkezi binalarının kaldırılmasından sonra yerlerine yeşil alan yapıp, altını 54 işyerinden oluşan ve yürüyen merdivenlerle inilip çıkılan modern bir çarşı yapacağız. Yıktığımız belediye binasını da, tapusunu aldığımız eski Karamustafa Paşa İlköğretim Okulu'na taşıyacağız" diye konuştu.
İncekul, 2006'da başlayacak olan ve 18 ay sürecek olan projenin toplam 3 milyon YTL'ye mal olacağını açıkladı.
..
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 16:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamdi Durkaya IP: 85.103.163.xxx Tarih : 16.05.2006 19:40:58
Bu işin çok daha önceleri yapılması gerekirdi şimdiki çalışmalarda sizlere başarılar dilerim sonunda güzelliklerin ortaya nasıl çıkarılacağını öğrenebildiniz .Bu çalışmalardan sonra vakıflar idaresine mezbelelik haline gelen eserleri nasıl restore ettireceksiniz merakedilecek en başlıca konu bu önünüzdeki en büyük engel vakıflar idaresidir Allah kolaylık versin.