18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kurbana giderken kurban olma

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurban alım-satımında dikkatli olması gerekiyor.

Konu ile ilgili İlçe Emniyet müdürlüğünün yaptığı açıkalmaya göre, Kurban Bayramı'nın yaklaşmış olması münasebeti ile kaçak ve hastalıklı hayvanların ülkemize girişlerinde, hayvan hırsızlıklarında ve sahte para ile hayvan alış verişlerinde artış olması muhtemeldir.

Bu nedenle; daha önce belirlenen yasal kurallara uyulup uyulmadığı hususunda denetimler artırılacaktır.

Mağdur olmamanız bakımından; besicilerin ve yanlarında çoban veya işçi çalıştıran vatandaşlarımızın, mutlaka yanlarında çalıştırdıkları kişilerle ilgili 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre kimlik bildiriminde bulunmaları zorunludur.

Kulak küpesi, menşe-i belgesi, veteriner sağlık raporu, sevk irsaliyesi ve hayvan ile ilgili kimlik bilgilerini içeren belgeleri bulunmayan hayvanların alınması, satılması, nakledilmesi ve kesilmesi 3285 sayılı hayvan sağlığı ve zabıtası kanuna göre yasaktır. Ve 6.260.211.600 TL. sına varan ağır para cezasını gerektirmektedir.

Mağdur olmanızı önleyebilmemiz için; çalıştırdığınız işçileri polis ve jandarmaya bildiriniz.

Söz konusu belgeleri bulunmayan hayvanları almayınız, satmayınız, nakletmeyiniz ve kesmeyiniz.

Şüpheli ve tanımadığınız kişilerle alış verişlerinizde dikkatli davranınız ve mümkünse yabancı parası ile alış veriş yapmayınız.

Şüpheli gördüğünüz şahısları, araçları ve söz konusu kurallara aykırı hareket edenleri 155, 156, 417 19 47, 417 12 73 numaralı telefonlarla polis veya jandarmaya en seri şekilde ihbar etmenizi arz ederiz.

İhsan Dadak/ KentHaber/ Suluova
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:16:39
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?