2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Taksiciler korsan sürücülerden şikayetçi

Artvin'in Ardanuç İlçesi'nde durağı bulunan taksiciler, korsan taksilerden dert yandı. Günün 24 saati müşterilerinin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını söyleyen taksi durağı esnafı, kısa yoldan vergisiz kazanç sağlayan korsan taksilerin önlenmesini istedi.

Taksicileri temsilen konuşan 30 yıllık şoför Mehmet Demirel (52), korsan taksiciliğin önüne geçilmediğini ileri sürdü. Milyonlarca liraya taksi plakası alıp her ay devlete vergi ödediklerini hatırlatan Mehmet Demirel, "Biz vergimizi, stopajımızı ve Bağ-Kur primini zor şartlara rağmen ödemekteyiz. Zaman geliyor evimize ekmek dahi götüremiyoruz. Kelle koltukta nafakamız için çalışıyoruz. Durağımızda yeterli sayıda taksiye sahip olamadığımız için dondurulmuş plakaya sahip değiliz. Ancak ilçenin 24 saat aralıksız çalışan tek kuruluşuyuz. Biz taksi plakası takmayan, vergi vermeyen, prim ödemeyen kişilerin özel araçlarıyla taksicilik yapılmasının önüne geçilmesini istiyoruz.

Vatandaşlarımızın da bu tür insanlara itibar etmemeleri gerektiğini ve vergi kaçıran insanları gerekli mercilere şikayet etmelerini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 02:18:16
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 15:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?