18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Bu koro başka koro..

Artvin'in Borçka İlçesi'ne bağlı Türkiye-Gürcistan sınırındaki Camili Köyü'nde yapılan bal festivalinde, tamamı 60 yaş üzeri köylülerden oluşan Macahel Çok Sesli Korosu büyük ilgi gördü.

Camili (Macahel) Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği'nce düzenlenen festivale, Artvin Valisi Orhan Kırlı, AK Parti Milletvekili Orhan Yıldız, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Tarım ve Gıda Bakanı Eduard Putkaradze, TEMA Vakfı Başkanı A. Nihat Gökyiğit, SHP eski Genel Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Erdal İnönü, Dışişleri eski Bakanı Vahit Halefoğlu, daire amirleri ile yaklaşık 2 bin 500 davetli katıldı.

Camili Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Yavuz, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, yöre halkı ile birlikte gerçekleştirilen Saf Kafkas Irkı Ana Arı Projesi'nin bölgenin ekonomik kalkınmasını ve bölge halkının doğaya zarar vermeden doğa ile birlikte gelişmesini sağlayacağını söyledi. Düzenli Köyü Muhtarı Osman Önder de, bölgenin kış aylarında yollarının kapanması sebebiyle çektikleri sıkıntıları anlatarak, "Sizler doğal güzelliklere hayran kaldınız. Ama bizler için durum çok farklıdır. Çünkü bizler, yılın 12 ayında hastanesiz, yolsuz ve komşusuz adeta hapis hayatını yaşamaktayız. Bu asırda bunun böyle olmamasını düşünüyoruz. Sizlerin de 6 ay yolunuz olmasın ve bir ilçeden bir ilçeye gidemeyeceksiniz. Ve psikolojik olarak etkilenmemek mümkün mü?" diye konuştu.

Festivalde daha sonra SHP eski Genel Başkanı Erdal İnönü, TEMA Vakfı Başkanı A. Nihat Gökyiğit, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Tarım ve Gıda Bakanı Eduard Putkaradze ve Artvin Valisi Orhan Kırlı birer konuşma yaptı. Artvin Valisi Orhan Kırlı, "Bütün sorunların çözümünün başlangıcındayız, bu sevgi, bu katkı bizim meselelerimizi aşmamıza yardımcı olacaktır. Kış şartlarını çok büyük sıkıntılarla geçirdiğinizi biliyorum. Bu şartları birlikte aşmaya gayret ediyoruz. Kış şartlarında yol geçiş hakkı tanıyan ve bize bu konuda anlayış gösteren Gürcü yetkililerine huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi. Festivalde düzenlenen yarışmalarda, Osman Altun en iyi kara kovan balı üreticisi, Selçuk Bursal ise en iyi fenni kovan balı üreticisi seçildi.

Yöre sanatçıları Bizim Yaşar ve Bayar Şahin ile coşan vatandaşlar, festival alanında horon teperek doyasıya eğlendi.
Daha önce bazı etkinliklerde Türkiye'yi ve Macahel'i tanıtan tamamı 60 yaş üzerinde bulunan Macahel Çok Sesli Halk Korosu, seslendirdikleri Gürcüce türkülerle vatandaşları coşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 19:21:16
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 12:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?