16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Taksiciler kontak kapattı

Artvin'in Hopa ilçesindeki taksiciler, korsan taksicilere karşı yetkililerin daha duyarlı olması için kontak kapattı.

Hopa'da taksi duraklarına bağlı olarak çalışan taksiciler Hopa Kaymakamlığı önünde kontak kapattı. Taksiciler, "Bizler devletimize vergimizi ödüyoruz, Bağ-kurumuzu, Şoförler Odası üye aidatlarımızı ödüyoruz. Buna rağmen Hopa sokaklarında korsan taksiler kol geziyor. Yetkilileri bu korsanlara karşı göreve çağırıyoruz." dediler. Bunun üzerine Kaymakam Şahin Aslan, taksicilerden oluşan bir heyeti makamında kabul ederek bir görüşme yaptı.

Görüşmeye Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Necip Fazıl Otçu, İlçe Emniyet Müdürü Memet Kılıç, Hopa Şoförler Odası Başkanı Cevat Yılmaz da katıldı. Burada sıkıntılarını dile getiren taksiciler, "Hopa'da gece-gündüz demeden 70'in üzerinde korsan taksi gözümüzün önünde taksicilik yapmaktadır. Biz odamıza kayıtlıyız. Vergimizi, Bağ-Kurumuzu ödüyoruz. Hepimiz ev geçindiriyoruz. Bu işten evimize aş götürüyoruz. Hopa'da gözler önünde yaşanan bu korsan taksicilik olayına karşı önlem almanızı ve sizlerden bu korsanlığa son vermenizi bekliyoruz." dediler.

Hopa Kaymakamı Şahin Aslan da, soruna karşı Emniyet Müdürlüğü ile tedbir aldıklarını vurgulayarak, "Bu tedbirleri bundan sonra daha da sıklaştıracağız. Korsan taksicilik yaptığını tespit ettiğimiz şahsın aranbasını bağladıktan sonra gerekli kanuni her işlem yapılacaktır." diye konuştu.

Hopalı taksiciler Kaymakam Aslan ile görüşmelerinin ardından topluca kornalarını çalarak ilçe merkezinde tur attı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 11:57:08
Güncelleme :16 Ekim 2006 Pazartesi 09:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?