23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kaymakam otel denetledi

Artvin'in Şavşat İlçesi'ndeki otellere Kaymakam Hasan Yaman başkanlığında bir heyet tarafından baskın yapıldı.

Belediye, emniyet, maliye ve sağlık açısından her şeyin didik didik kontrol edildiği denetimlerde bütün otellerdeki eksiklikler tutanak altına alındı. Denetimlerde otellerde kalan yabancı uyruklu bayanlar İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince toplanarak karakola götürüldü ve pasaport kontrolleri yapıldı. Yasal olarak hiçbir ihlalin söz konusu olmadığı yabancı uyruklu bayanlar yapılan sorgulamadan sonra serbest bırakıldı.

Bütün otel sahipleri İlçe Emniyet Amirliği'ne davet edilerek, burada tutanaklarla tespit altına alınan eksiklikler kendilerine iletilirken, eksikliklerin giderilmesi için 10 gün süre tanındı.
Denetimleri tamamlayan Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkan Vekili Naci Köroğlu, Emniyet Amiri Ogün Vural, Mal Müdiresi Sibel Yurtsever ve çevre sağlık görevlileri, İlçe Emniyet Amirliği'nde basına kapalı 2 saatlik bir toplantı yaptı.

Denetimlerle ilgili olarak genel bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Hasan Yaman, "Kanunların bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak, yıl boyunca çeşitli zamanlarda bu işyerleri, asayiş, maliye, zabıta ve sağlık ekiplerince denetleniyordu. Gelen şikayetlerin artması sonucu bu işyerlerini kendim görmek istedim, görünce de şok oldum. Yerli ve yabancı kim olursa olsun insanımızın en temiz ve rahat ortamda konaklamalarının sağlanması gerekir" dedi.

Kaymakam Hasan Yaman, otel işletmecilerini uyararak, "İşyerlerinize almış olduğunuz ruhsatlar, kazanmış olduğunuz bir hak değildir. Bu şekilde çalışmaya devam edemezsiniz. İşinizi düzgün yapmanız sizin de yararınıza olacaktır. Ekmek yemek istiyorsanız biraz da fedakarlık etmelisiniz. Bizim, sizlerin işlerini zorlaştırmak gibi bir niyetimiz yok ama insan sağlığıyla da oynattırmam" diye konuştu.

Kaymakam Yaman, genel durumları iyi olan bazı otel sahiplerine teşekkür ederken bütün otelcilerin sorunlarını teker teker dinledi. Çeşitli eksikliklerin görüldüğü bazı otellere para cezası kesilirken, gergin başlayan ortam el sıkışmayla sonuçlandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 14:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?