2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali yangın yerinde

Artvin'in Şavşat İlçesi'ne bağlı Çağlayan Köyü Belpiyet Mahallesi'nde 1 kişinin ölümü ve çok sayıda vatandaşın evinin yanmasıyla sonuçlanan yangın yerinde incelemelerde bulunan Vali Cengiz Aydoğdu, yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi. 

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre ile yangın yerinde incelemelerde bulunan Vali Cengiz Aydoğdu, yangından dolayı evsiz kalan vatandaşlarla görüşerek, onların acılarını paylaştı. Vali Aydoğdu, yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyleyerek, vatandaşları teselli etti. 
Devlet olarak tüm imkanların seferber edildiğini kaydeden Vali Aydoğdu, "Öncelikle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun diliyorum. Burası Karadeniz'in karakteristik ahşap evlerinin bulunduğu bir yer. Maalesef dün gece bir talihsizlik olmuş ve elektrik enerjisindeki istikrarsızlıktan dolayı ani voltaj artışları nedeniyle kontak meydana gelmiş. Çıkan yangın kısa sürede evlerin ahşap olması ve rüzgarın da etkisiyle süratle yayılarak, 12 evde 17 haneyi ve 12 samanlığı etkilemiştir. Maalesef bu yangında 1 can kaybımız var. Bunun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yoktur. Devlet imkanlarını buraya seferber ediyoruz. Buradaki hemşehrilerime, Artvin halkına büyük geçmiş olsun diyorum" diye konuştu. 

Yangın yerine gelen Artvin Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekipleri ise, hasar tespit çalışmalarına başladı. Bayındırlık ve İskan Müdürü Ufuktan Güneş, yangın mağdurlarına ilk olarak kira yardımı yapılacağını ve Kızılay'dan da gerekli yardım talebinde bulunduklarını söyledi. Şavşat Kaymakamı Hasan Yaman ise, mağdur olan vatandaşlara acil olarak battaniye ve gıda yardımının ulaştırıldığını kaydetti.

Kaymakam Yaman, "İlk etapta gerekli ilaç yardımı yapılarak, doktor nezaretinde vatandaşların tedavileri yapıldı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan mağdur ailelerin hepsine gıda yardımı yapıldı. Ayrıca Kızılay Şavşat Şubesi'nden kahvaltı ve gıda yardımında bulunuldu. Battaniye, minder, yastık ve benzeri yardımlar tüm yangınzedelere ulaştırıldı. Kızılay'ın yolladığı 29 adet yatak, 58 adet battaniye, 12 adet ocak, 24 adet halı, 12 adet çamaşır makinesi, 60 adet çarşaf ve 60 adet pike yarın gönderilecek" dedi. 

Şavşat'ın Çağlayan Köyü Belpiyet Mahallesi'nde Ahmet Bülbül'ün evinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa süre rüzgarın etkisiyle büyüyerek çevredeki evlere ve samanlıklara sıçramıştı. Yangında Ahmet Bülbül (80), yanarak öldü, eşi Nurinisa Bülbül (76) ise dumandan zehirlenmişti. Şavşat'tan gönderilen itfaiye ekibi ve köylülerin müdahale ettiği yangında 12 ev ve 12 samanlık tahrip olmuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 10:10:55
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 10:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?