16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Traktör uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı

Artvin'in Şavşat İlçesi Kireçli Köyü'nde yolun çökmesi sonucu yaklaşık 300 metrelik uçuruma yuvarlanan traktör kazasında 1 kişi ölürken, 1'i ağır olmak üzere 4 kişi de yaralandı.  Cenaze için köye gelen misafirleri kendi köylerine götürmek üzere yola çıkmak için hazırlanırken traktöre binen 5 kişi, daha traktör çalıştırılmadan ne olduğu dahi anlamadan yolun alt duvarının çökmesi sonucu 300 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Olay sonrası 08 HA 187 plakalı traktör hurdaya dönerken, traktör sürücüsü Şavşat Milli Parklar Şefliği'nde görevli Ömer Meydan (36) olay yerinde hayatını kaybetti. Traktörde bulunan eşi Semine Meydan (35), oğlu Mücahit Meydan (4) ve köylerine gitmek üzere traktörde bulunan akrabaları İdris Yıldız ve Feride Yıldız yaralı olarak Şavşat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan İdris Yıldız, ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevk edilirken, diğer yaralılar Şavşat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazada ölen Ömer Meydan'ın eşi Semine Meydan, oğlu Mücahit Meydan'ı kucağına alıp sıkıca sarılarak oğlunun zarar görmesini engelleyerek kazayı hafif sıyrıklarla atlatmasını sağladı. Anne Semine Meydan, traktörün içinde defalarca takla atmalarına rağmen çocuğunu son ana kadar bırakmayarak hayatını kurtardı. Kireçli Köyü Muhtarı Hazım Dede, yolun istinat duvarının köy hizmetleri ekiplerince yapılmadığı için vatandaşlar tarafından yapıldığı ve harç kullanılmadığını söyledi. Köy muhtarı Hazım Dede, "Yollarımız oldukça bozuk ve bakımsızdır. Buna benzer yoldan kaynaklanan kazalar sık sık olmaktadır. Yollarımızda değil araç öküz arabası bile zor gider" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 14:23:09
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 02:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?