17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Amatör Lig'de ilginç olay

Bartın 1. Amatör Küme Play-Oof maçları öncesinde oynanan Bartın Gençlikspor ile Kemerspor karşılaşmasında, hakeme fark ettirmeden oyuna giren Bartın Gençlikspor yedek oyuncusu ortalığı karıştırdı. Kemerspor Kulübü kural hatası gerekçesiyle Futbol Federasyonu'na müracaat etti.

Bartın'da oynanan 1. Amatör Küme maçında ilginç bir olay yaşandı. Bartın Gençlikspor ile Kemerspor arasında oynanan müsabakanın 81. dakikasında, Bartın Gençlikspor kulübünün yedek futbolcusu habersiz oyuna girdi. Oyuna giren futbolcu kafasıyla topa müdahale etti. Oyuncunun hakeme fark ettirmeden oyuna girmesini anlayan seyirciler bağırarak tepkilerini gösterdi.

Oyuncunun oyuna girdiğini fark eden yan hakem bayrağını uzun süre kaldırdı, ancak orta hakem oyunu durdurmadı. Yan hakemin ve seyircilerin tepkisini fark eden futbolcu, yine kimseye fark ettirmeden oyundan dışarıya çıktı. Bir süre sonra topun dışarıya çıkmasının ardından yan hakem olayı orta hakeme anlattı. Orta hakem kimseden habersiz oyuna giren futbolcuya sarı kart gösterdi ve oyuncu değişikliği yapılmasına izin verdi ve futbolcuyu oyuna aldı.

KEMERSPOR KULÜBÜ KURAL HATASI YAPILDIĞINI İLERİ SÜRDÜ
Bu olayın ardından Kemerspor Kulübü, hakemin kural hatası yaptığını iddia etti. Kulüp Teknik Sorumlusu Mustafa Çapkan, konu ile ilgili şikayetlerini Futbol Federasyonu'na maçın ve olay anının görüntüleri ile yaptıklarını, ters bir karar çıkması durumunda Tahkim Kurulu'na müracaatta bulunacaklarını bildirdi.

Çapkan, "Eğer bizler Bartın'da futbolun gelişmesini ve iyi futbolcuları yetiştirmek istiyorsak, futbolu oyun kuralları çerçevesinde, antrenör, futbolcu, yönetici, hakem ve futbolu Bartın'da organize eden kurumların da futbolu oyun kuralları çerçevesinde bilinçli bir şekilde uygulaması gerekiyor. Burada yapılan hata kesinlikle bir kural hatasıdır. Futbol maçlarında saha komiserinin bu tür olayların aydınlatılmasına önemi büyüktür. Ancak Bartın'da kural hatasının belirlenmesinde etken olacak saha komiseri, sadece kağıt üzerinde saha komiseri olarak bırakılmıştır. Saha komiseri de bu konu ile ilgili olarak görevini tam anlamıyla yapamamıştır. Fakat nedense bunu hakem hatası olarak sonuçlandırıp, burada yetişecek gençlere ilerideki futbol yaşantılarına etki yapacaktır. Futbolcu bu yaşanan kötü tabloyu asla unutmayacak ve hakem hatası olarak yapılan kural hatasını hep hakem hatası olarak anımsayacaktır. Aynı zamanda bu Bartın'daki spor kamuoyu içinde geçerlidir. Biz Kemerspor Kulübü olarak sadece kuralın doğru uygulanıp, uygulanmadığını gerçeğinin ortaya çıkması için çaba sarf ediyoruz. Gördüğümüz tablo şu anda herkes yapılan hatanın kapatılması taraftarıdır. Türkiye Futbol Faal Hakem ve Gözlemciler Derneği
(TFFHGD), Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Bartın İl Tertip Komitesi bu konu ile ilgili olarak tarafsızlığını kaybetmiştir. Ayrıca yine bu kurumlar genel merkez üzerinde bu olayı hakem hatası gibi göstermeye çalışmıştır. Halbuki görüntülerde de kesinlikle bunun kural hatası olduğu bellidir" dedi.

Kemerspor Kulübü Teknik Sorumlusu Mustafa Çapkan, Federasyon ve Tahkim Kurulu'nun aksi yönde karar vermesi durumunda yaşanan bu olayı görüntüleri ile birlikte FİFA'ya kadar göndereceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 11:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zenil arslan IP: 85.107.182.xxx Tarih : 13.01.2008 19:17:28

sayın futbol severleri böyle bir hatanın tv ekranlarında internet sayfalarında seyredimesi ve okunması futbol severleri derinden üzmüştür hemşeri olarak bizlerde böyle olyların birdaha olmıyacağını inanıyoruz mustafacığım inşallah böyle şeyler birdaha olmıyacaktır çünkü benim hemşerilerm kolay kolay hata yapmaz başarılar akağaç köyü uslular mahllesinden zenil ARSLAN