17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kent konseyi kuruluyor

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76. maddesi gereği Kent Konseyi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı muhtarlar ile toplantı yaptı.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak muhtarlar ile toplantı yapan Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, kent konseylerinin, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışacağını söyledi.

Muhtarlara kent konseyinin çalışma alanları ve faaliyetleri konusunda bilgiler verildikten sonra konseyde yer almak isteyen muhtarların isim tespitleri yapıldı.

Okulak Mahallesi Muhtarı Rıza Çakın, Köyortası Mahallesi Muhtarı Aysel Özveren, Karaköy Mahallesi Muhtarı Burhan Pişkin, Gölbucağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın, Orduyeri Mahallesi Muhtarı İbrahim Kanbur, Esentepe Mahallesi Muhtarı Muhammet Özdemir ile mücavir alan Kabagöz Köyü Muhtarı Hikmet Günesen konsey üyeliklerine seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 14:55:39
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 14:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?