22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yine kör kurşun can aldı

Bartın Merkez Mekeçler Köyü'nden çocuklarının okul alış-verişi için şehir merkezine gelen 3 çocuk annesi Havva Erbilge (31), magandanın silahından çıkan mermilerin hedefi oldu. Hastaneye kaldırılan genç kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Magandalar, can almaya devam ediyor. Son günlerde sık sık duyduğumuz magandalara Bartın'da bir yenisi daha eklendi. Bartın Merkez Şadırvan Caddesi'nde meydana gelen olayda, eşi ile çocuklarının okul alış-verişini yapmaya gelen Havva Erbilge, köydeki yer sorunu yüzünden tartışan Ağdacı Köyü muhtarı Ersin Ok ile Necmi Pişken'in tartışmasının arasında kaldı. Pişken'in düşünmeden silahını çekmesi sonucu yoldan geçen Erbilge, mermilerin hedefi oldu. Muhtar da bacağından yaralandı. Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocukları ve ölen karısı ile beraber maganda kurşunlarının arasında kalan İmran Erbilge ve hastaneye gelen babası Hüseyin Erbilge, maganda kurşunlarının son bulmasını istedi.


Çarşıdaki çocukların okul ihtiyaçlarını hallettikten sonra eve dönmek için hazırlık yaptıkları sırada maganda kurşunlarının arasında kaldıklarını belirten İmran Erbilge, bu tür olayların son bulmasını istedi. Bu tür olayların Türkiye'den başka bir ülkede yaşanmadığını belirten Erbilge, "Şadıvan Camii önünden 2-3 el kimliği belirsiz bir maganda tarafından rast gele ateş edildi. Ben ateş eden magandayı gördüm ve eşimi aşağıya yere yatırmaya çalıştım. Ancak eşim bana vurulduğunu söyledi. Magandanın attığı kurşun eşimin gırtlağına girdi ve çevreden yardım istedim. Eşimi hastaneye kaldırdık, yapılan tüm müdahalelere rağmen eşimi kurtaramadık. Bu son olsun" dedi.
Ölen genç kadının kayınpederi Hüseyin Erbilge de 1980 yılında yapılan ihtilalde tüm silahların toplanmasına rağmen son yıllarda silah sayısında artış yaşandığını belirtti. Devletin yasa ve yaptırımlarla bu tür olaylara son vermesi gerektiğini belirten Erbilge, "1980 yılında devlet silahları topladı. Şimdiki zamanda silah o zamanlardan fazla. Herkes silahı belinde sallaya sallaya geziyor. Devlet neden bu işe el atmıyor. Bizim gibi mağdur insanların sesini duysunlar. Polis ve jandarmanın yetkisini elinden aldılar. Devlete sesleniyoruz. Ben gelinimi kaybettim. Bir maganda savaş yapar gibi elinde silahla gelerek gelinimi vurdu. Bu işe son verilmeli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 00:18:36
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 13:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?