4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

117 köyle ulaşım kesildi

Bayburt’ta üç gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bayburt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Bayburt’ta dün itibariyle 57 köy yolu ulaşıma kapalı iken bugün sabah saatleri itibariyle 117 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Bayburt Belediyesi şehir merkezinde 10’a yakın ekiple karla mücadele çalışmalarını hafta başından beri sürdürürken İl Özel İdaresi’nin ise fırtınanın durmasıyla 11ekiple karla mücadele çalışmalarına devam edeceği bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Babacan, diyaliz hastaları sebebiyle Taşkesen ve Kırkpınar köy yollarının açılmasına öncelik verdiklerini belirterek fırtınanın dinmesiyle karla mücadele çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; hava sıcaklığı İç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Doğu ve Orta Karadeniz’in çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Doğu Karadeniz bölümünde kuvvetli olması bekleniyor.

Bugün Bayburt’ta en düşük sıcaklığın eksi 5 derece en yüksek sıcaklığın ise eksi 1 derece, Cumartesi günü en düşük sıcaklığın eksi 12 derece olması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 13:56:49
Güncelleme :14 Şubat 2012 Salı 17:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?