30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Tepenin çehresi değişiyor

Şehit Osman Tepesi'nin çehresini değiştirmek amacıyla Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan hummalı çalışmalar son sürat devam ediyor.

Bayburt'un önemli turizm ve kültür mekanlarından biri olan Şehit Osman Tepesi'nde Bayburt Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Asfaltlama, çim parke, geniş kapsamlı ağaçlandırma çalışmaları, peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarıyla belediyemiz tarafından Şehit Osman Tepesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar bunlarla sınırlı kalmıyor. Son yıllarda yaklaşık 25 bin fidanla buluşan Şehit Osman Tepesi'ni daha da yeşillendirmek ve sosyal donatılarıyla halkın hizmetine sunmak amacıyla Bayburt Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor.

HERKES ARTIK ŞEHİT OSMAN'I HİSSEDER HALE GELDİ

Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Polat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şehit Osman'la ilgili yaklaşık 5 yıl öncesinden başlattığımız çalışmaların şimdi sonuna doğru gelmiş bulunuyoruz. Çalışmaları farklı bir boyuta taşımış olduk. Geçen yıl bu alanda başlatmış olduğumuz çalışmalarla birlikte 300 metre Bayburt taşıyla istinat duvarı yaptık. İstinat duvarının üzerine koyduğumuz burçlara da yapmış olduğumuz aydınlatmalarla bu bölgenin gece görüntüsüne farklı bir tema katmış olduk. Herkes artık Şehit Osman'ı hisseder hale geldi. 5 yıl önce Şehit Osman Tepesi'nde bir tane ışık yanmıyordu. Şehit Osman yolunda yapmış olduğumuz yol genişletme çalışmaları ve Tedaş'la birlikte yapmış olduğumuz aydınlatma çalışmaları, Şehit Osman'ı gece ve gündüz daha da bilinir hale getirdi. Özellikle bazı bölgelerde ekskavatörle bir metre küp alanında kazı yapmak suretiyle oralara ağaç diktik. Kamyonlarla bu bölgeye toprak taşıdık ve oluşturduğumuz müsait zeminlerde ağaçlandırma çalışması yaptık. Geçen yıl zemin düzenlemesi yaptığımız bu alana mevsimlerinde iyi gitmesini fırsat bilerek 1500 kamyon toprak taşıdık. Bu bölgede ağaçlandırma çalışmalarımızı inşallah sonuçlandıracağız."

KIR KAHVESİ VE ÇEVRESİNİ YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ

"Şu anda bulunduğumuz alanda daha önceki belediye başkanlarımızdan Hükmü Pekmezci zamanında Kır Kahvesi yapılmış. O dönemde çok iyi düşünülmüş bir proje. Ama o zamanın imkanları ile yapıldığı için ve aradan da zaman geçtiği için şuanda demode oldu. Kamelyalar yıprandı, sistemde bozulmalar oldu. Biz şimdi bu Kır Kahvesi'nin çevresinde yeni projeler geliştirdik. Yeni bir şelale sistemi ve yeni bir projeyi burada uygulayacağız. Bina sabit kalmak suretiyle yeni kamelyalar, yeni zemin, yeni şelale, yeni su sistemi olmak üzere yeni projemizi bu alada gerçekleştireceğiz. Özellikle bu tesisin sağ tarafında bulunan geniş alanı da kullanıma açmak adına geçen yıl yapmış olduğumuz istinat duvarının üst kodunu tamamen toprak doldurmak suretiyle o alanın da hem ağaçlandırmasını gerçekleştireceğiz hem de kamelyalarla vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya gayret edeceğiz."

ŞEHİTLİK PROJEMİZ İHALE AŞAMASINA GELDİ

"Yine bu bölgede son noktasına geldiğimiz bir şehitlik projemizin var olduğunu daha önce beyan etmiştim. Çevre Şehircilik Bakanlığı, İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda ve Şehit ve Gaziler Daire Başkanlığına sunmuş olduğumuz şehitlik projemiz kabul edildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'yle yapacağımız bir protokol ile hazırladığımız projeyi ihaleye çıkaracağız. Şehitlik projesi Şehit Osman türbelerinin önünde gerçekleşecek. Biz görev süremizin sonuna kadar imkanlarımız ölçüsünde Bayburt'a hizmet üretmeye ve arkamızda eser bırakmaya gayret ediyoruz. İnsanlar fanidir ama eserler bakidir. İnşallah halkımız eserlerimizin kıymetini bilecektir. Eserlerimizi ve hizmetlerimizi hepimizin koruması gerektiğini hatırlatıyorum. Hizmet süremizin son 1,5 ayına yaklaşmış bulunuyoruz. Biz durmuyoruz, biz çalışıyoruz. 30 Mart'a kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz."

BİZ HİZMETLERİMİZDE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

"Şuanda proje aşmasında olan Çarşı Köprüsü'nün yenilenmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'ndan söz aldım. Aynı zamanda Masat'tan şehrimize gelen suyun sertlik oranını düşürmek adına yeni bir su kaynağı tespit ettik ve o suyu mevcut hatta katmak için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile irtibatlarımız devam ediyor. Yeni bulduğumuz 30 litre/saniye suyu da mevcut isale hattına kattığımız zaman artık Bayburt'ta herkes suyunu da çayını da bizim şebeke suyumuzdan gönül rahatlığı ile içebilecektir. Halkımız bize dua etmeye devam etsin, biz hizmetlerimizde sonuna kadar devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2014 Çarşamba 18:19:30
Güncelleme :12 Şubat 2014 Çarşamba 18:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?