29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

18 Mart Şehitleri'ni anma günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeniyle Bayburt’ta tören düzenlendi.


Anma törenleri İmaret Tepe Şehitliğindeki anıta çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından göndere bayrak çekildi. Saygı atışının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.


Törende Şehit Aileleri Dayanışma Derneği adına Ayhan Bozo ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Üsteğmen Mehmet Akdoğan birer konuşma yaptı.
Vali Kerem Al ise burada yaptığı konuşmada, “Dünyanın en kutsal vatanına sahibiz. Vatanımızı bu kadar kutsal yapan, hiç şüphesiz şehitlerimizin kanlarıdır. Ülkemizin her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Şehitlerimiz bu toprakları bize ebedi yurt yapan eşsiz kahramanlarımızdır. Onlar yerde güneş gökte dolunaydılar dünyamızdan yıldız, yıldız kaydılar. Yurt için ölmeyi şeref saydılar.

Vatanları ve değerleri uğruna can verdiler. Ölümsüzleşerek birliğimizin teminatı oldular. Ruhları şad olsun, kendilerini rahmetle minnetle anıyoruz” diye konuştu.
Törene katılan protokol mensupları şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktılar. Anma törenleri yapılan dua ile sona erdi.

Anma etkinliği kapsamında daha sonra Kültür Sitesinde bir tören düzenlendi.
Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nuh Demir’in Ölmek için Yürüyüş ve Fahriye Kaymaz’ın Çanakkale Zaferi adlı şiirlerinin okunmasının ardından, Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Murat Koç tarafından Çanakkale Zaferi konulu sunum yapıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından, Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Gösterisi davetlilere duygu dolu dakikalar yaşattı.
18 Mart Şehitleri anma günü etkinlikleri Yeni Camii’nde şehitlerin ruhuna hatim okutulması ve Kop dağında bulunan Kop Şehitler Anıtı’nın ziyaret edilmesiyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?